Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Ankara'daki İlk Tıp Fakültesi Ne Zaman Açıldı?

Eğitim

Ankara'daki tıp fakültesi ilk olarak ne zaman eğitime başladı? Hangi üniversite içinde tıp fakültesi açıldı?

Ankara Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu’da kurulmuş olan ilk üniversitesidir. Cumhuriyet’in ilanından sonra da 1925’te hukuk, 1933’te Dil ve Tarih- Coğrafya, 1943’te Fen Fakültesi, 1945’te Tıp Fakültesi açılmıştır. 1946’da çıkarılan yasalar ile aynı çatıda toplanıp Ankara Üniversitesi kurulmuştur.

Türkiye’nin de en büyük devlet üniversitelerinden biri olmuştur. Tandoğan, Sıhhiye, Cebeci, Dışkapı yerleşkeleri ile “Kent Üniversitesi” olan Ankara Üniversitesi oldukça gelişmiştir. Üniversitenin Gölbaşı’nda 1300 dönümlük arazisi bulunmakta ve içerisinde kütüphane, derslikler, kantin, yemekhane, kültür merkezleri spor salonları, sahalar ve öğrenci evleri bulunmaktadır.

Ankara Üniversitesi Hastaneleri

Ankara Üniversitesi Cebeci ve İbn-i Sina Hastanelerinde hizmet vermektedir. Kalp Merkezi de bulunmaktadır. Öğrenciler için birçok hizmet vardır. Barınma, beslenme, sağlık, spor gibi birçok alanda hizmet verilmektedir. İbn-i Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi 16 katlı 4 bloktan oluşmaktadır.

Yılda ortalama olarak bu hastaneye 600.000 hasta poliklinik hizmeti ve 35.000 hasta yataklı tedavi görmektedir. Son teknoloji kullanılarak da robotik cerrahi dahil olmak üzere 50.000 ameliyat gerçekleştirilmektedir. Cebeci Hastanesi de yılda yaklaşık olarak 650.000 poliklinik hastası ve 33.500 yatan hastaya hizmet vermektedir. Yılda 44.000 ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Ankara Üniversitesi’nde Yer Alan Bölümler

Ankara üniversitesi sürekli yenilik, gelişim ve ilerlemektedir. İçerisinde birçok bölüm bulunmakta ve bölümleri öğrencilere gelecek için oldukça başarılı eğitim vermektedir. İçerisinde meslek yüksekokulları da bulunan Ankara Üniversitesi’nde yer alan bölümler ve meslek yüksekokulları şöyle;

1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Ayaş Meslek Yüksekokulu Beypazarı Meslek Yüksekokulu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi Eczacılık Fakültesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu Fen Fakültesi Gama Meslek Yüksekokulu Güzel Sanatlar Fakültesi Haymana Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Fakültesi Hukuk Fakültesi İlahiyat Fakültesi İletişim Fakültesi Kalecik Meslek Yüksekokulu Kızılcahamam Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O Mühendislik Fakültesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Siyasal Bilgiler Fakültesi Tıp Fakültesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi

Bu bölümler içerisinde toplamda 64.588 öğrenci eğitim görmektedir. Öğrenciler Ankara’nın bütün imkanlarından yararlanabilmektedir. Barınma, beslenme, ev, yurt ya da burs gibi imkanlardan faydalanabilirler.

Özellikle içerisindeki bölümlerin birçoğu Cumhuriyet’ten sonra açılmış ve ilk bölüm olma özelliği taşımaktadır. Bunların arasında en önemlisi de öğrenci sayısını artırmak ve Türkiye’de Cumhuriyet Döneminde eksik olan doktor sayısını artırmak için açılan Tıp Fakültesidir. Sayısı o zamanlar çok olmasa da doktor ihtiyacı için bölüm sayıları artırılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.