Anne Sütü Memede Bayatlar mı?

Bayatlamış anne sütü nasıl anlaşılabilir? Emziren anne sütünü nasıl kontrol etmelidir?

Anne Bebek 01.10.2020, 08:45
Anne Sütü Memede Bayatlar mı?

Yeni doğum yapmış ve bebeğini emziren çoğu hanımın merak ettiği konulardan bir tanesi, bebeğini emzirirken fazla gelen sütün ne yapılacağı konusu hakkındadır. Emziren hanımlar ise bu konu hakkında merak ettiklerini uzmanlar yardımı ile öğreniyorlar.

Genellikle bebeklerini emzirirken sütü fazla gelen anneler sütlerini, pompa yardımı ile temiz bir kapta biriktiyor ve daha sonra bebeğinin içmesi için kendisine veriyor.

Bu sayede hem fazla olan sütünü değerlendirmiş oluyor, hem de bebeğini anne sütü dışında bir şey ile beslememiş oluyor. Yalnız merak edilen konuların başında ise, memede bekleyen sütü fazla olan annelerin, bu fazla olan sütü pompalamayıp bekletiyor olmaları konusudur.

Pompalamadan memede bekleyen sütün bayatlayıp, bayatlamayacağı konusu ise diğer bir merak konusudur. Bu konu hakkında uzmanların net olarak ifadeleri bulunuyor.

Anne Sütünün Memede Bayatlaması İle İlgili Uzman Görüşleri Nasıldır?

Anne sütünün pompalanmayan fazla süt miktarının memede birikmesinin ekşiyip bayatlayacağı konusunda halk arasında bir sürü laf geziyor. Fakat kulaktan dolma olan bu bilgilere uzman hekimler vermiş oldukları karar ile son noktayı koruyorlar.

Annelerin yanlış olarak bildiği ve uygulamasını da aynı şekilde yanlış yaptığı bu konuyu uzmanlar verdikleri bilgiler ile düzeltiyorlar.

Bazı nedenlerden dolayı sütü fazla olan ve bu fazla olan sütün memede kaldıkça ekşiyeceğini düşünen anneler, fazla olan sütlerini sağdıktan sonra döküyorlar. Uzmanların görüşüne göre bu davranış oldukça yanlıştır.

Çünkü ünlü doktorların görüşleri, hiç bir zaman memede biriken ve sağılmayan sütün ekşimeyeceği ve bayatlamayacağıdır. Bu yüzden böyle bir şey yapan annelerin bu yaptıkları şeye son vermeleri gerektiğini söylüyorlar.

Memede Biriken Anne Sütü Ne Yapılmalıdır?

Uzman hekimlerin görüşlerine göre annelerin memelerinde fazla olan sütleri ekşimesinden dolayı dökmesinin yanlış olduğunu ve bunun hurafelerden kaynaklandığını, doktorlar tarafından ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise, fazla sütün muhafaza edilmesi için yapılması gereken bazı işlemler vardır.

Bunlar ise şu şekildedir;

  1. Eğer çocuğunuzu emzirip doyurduktan sonra sütünüz hale geliyorsa ve bol bir şekilde göğsünüzde birikiyorsa, bu biriken sütü pompa yardımı ile sağınız.
  2. Hiç bir şekilde dökmeden süt kaplarına koyunuz. Süt kaplarının temiz olmasına dikkat ediniz.
  3. Hiç bir şekilde koyduğunuz sütleri çocuğunuza vermek üzere kaynatmayınız.
  4. Tek yapmanız gereken ise, çocuğunuzu içebileceği oda sıcaklığına geldikten sonra biberon yardımı ile tekrar bebeğinize içiriniz. Sağdığınız fazla sütünüz ne kap içerisinde, ne de göğsünüzde bayatlama yapmaz. Aynı şekilde hiç bir ekşimeye maruz kalmaz.

Anne Sütünün Memede Kalma Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Bebeğinizi emzirip karnınızı doyurduktan sonra hala gelmekte olan fazla sütünüzün memenizde uzun süre kalması uygun değildir. Bu durum hem sütünüz boş yere akarak ziyan olmasını, hem de memenizde kaldıkça sağlığınıza zarar vermesini sağlar.

Bu yüzden fazla gelen ve hiç bir şekilde memenizde bayatlama yapmayan sütünüzü hemen pompa yardımı ile sağın ve süt kaplarına koyunuz.

Yorumlar (1)
Bilge 3 yıl önce
Hocam oğlum neredeyse 7 aya yaklaşık sol gogsumu almıyor ne yapmalıyım
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11