Anne Sütüne İlaç Geçer Mi?

Anne sütüne ilaçlar etkisi ne kadar zamanda geçer? Anne sütüne geçen ilaçlar listesi nedir? Emziren anneler mide ilacı kullanabilir mi? Serumdan kaç saat sonra emzirilir? Apranax içtikten kaç saat sonra emzirilir? Antibiyotik içtikten kaç saat sonra bebek emzirilir? Emziren annelerin kullanabileceği soğuk algınlığı ilaçları? Emziren anne parol ağrı kesici kullanabilir mi? Arveles içtikten kaç saat sonra emzirmeli? Emziren annenin içtiği ilaç bebeğe geçer mi?

Anne Bebek 11.10.2020, 13:06
Anne Sütüne İlaç Geçer Mi?

ANNE SÜTÜ

Anne sütü yeni doğan bir bebek için en önemli besin kaynağıdır.

Anne sütünün bebeklerdeki gelişime oldukça faydalığı ve yararlı olduğu konusunda uzman bilim insanları tarafından ortaya konulan bir sürü çalışma ve araştırmalar vardır.

er bebeğin gelişim evresinde en az altı ay süre zarfı içerisinde anne sütü ile beslenmesi gerektiği biliniyor. Fakat anne sütü bebekler de üç yaşına kadar da devam etmekte sürmektedir.

Anne sütü ile beslenen, büyüyen ve gelişim sağlayan bir bebek ile anne sütü almamış bebekler arasında ciddi boyutlarda farklılıklar söz konusu ve mevcuttur. O yüzden uzman bilim insanları, uzman çocuk gelişimcileri ve doktorlar tarafından anne sütünün mutlaka bebekler de kullanılması gerektiği savunmuşlardır.

Fakat emziren annenin sütü az ise sütünde sıkıntılar varsa ek mama ile de olsa yine de anne sütünü vermeli, anne sütünü ne olursa olsun bebekten kesmemelidir.

Emziren Anne İlaç kullanımı

İlaç kullanan insanlar üzerlerinde normaldeki durumlardan kendisinde, bünyesinde ve bazı günlük yaşam aktivitelerinde de daha farklı olduğunu hisseder. Bu oldukça normal bir durumdur.

Kullanılan ilaç gereği vücutta idrar renginde değişiklik ve idrar da kokular olabilmekte bunun yanı sıra kabızlık, ishal gibi söz konusu durumlarda meydana gelmektedir.

Fakat ilaç kullanımındaki en belirgin etki ve yan etkisinin görüldüğü şey mide bulantısı olmaktadır.

Günlük hayatta ek olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirecek vitaminler ve ya çinko ya da demir ilaçlarında bile birçok yan etki durumu söz konusu olmakta ve baş ağrısı, şiddetli mide bulantıları, kalp çarpıntısı ya da dışkı renginde değişikler yaşanmaktadır.

Bunun sonucunda reçete ile yazılan ve kullanılan ilaçlarda söz konusu daha farklı farklı etkiler ve yan etkiler olabilmekte olup ciddi boyutlarda da doktorunuza bildirmeniz ve bu durumu danışmanız gerekmektedir.

Doktorunuz da eğer olası bir sorun varsa ilacınızın dozunu, gramajını değiştirip ve ya küçültebilir. Ya da daha farklı bir ilaç yazarak sorunu ortadan giderir.

Emziren Anne Olmak

Emziren anne olmak pekte kolay bir durum söz konusu değildir. Her şeyden önce ne yediğinize ne içtiğinizde aşırı derece de dikkat edip önem vermeniz gerekmektedir.

Emziren annelerin sütünden bebeğe yediği ve içtiği tükettiği besinler geçtiği için bebekte aslında bir nevi o besinleri kullanmış ve tüketmiş oluyor.

Mesela örneğin bunun en basit örneği emziren anneler kolay kolay acı biber yemezler. Çünkü bu annenin sütüne geçtiği için sorun teşkil eder.

Anne Sütüne İlaç Geçer Mi?

Emziren anne eğer belirli bir ilaç kullanıyorsa, anneye ilaç tedavisi uygulanıyorsa ya da günlük en basit örnek olarak bir ağrı kesici içtiyse bu bebek için aslında sıkıntılıdır. Çünkü emziren annenin sütünde yediği ve tükettiği her madde, sütüne de geçmektedir. İlaç da süte geçtiği için sorun yaratır.

Yorumlar (2)
Elif 3 yıl önce
6 aylık bebeğimi emziriyorum çok dış ağrım var parol içiyorum bebeğime geçer mi çok sorun olur mu
Yeşim 3 yıl önce
Dün başdönmesi mide bulantısı halsizlik nedeniyle serum aldım 5 aylık bebeğim var 11 saat sonra emzirdim zararlı mı yan etkisi ne olur acaba
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10