Hamilelikte Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Hamilelikte nemlendirici önerisi nelerdir? Hamilelikte nemlendirici krem kullanımı nasıl olmalıdır? Hamilelikte bakım ve güzellik için dikkat edilmesi gerekenler nedir? Hamilelikte şampuan önerileri nedir?

Anne Bebek 03.11.2020, 10:20
Hamilelikte Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Hamilelik döneminde vücut bakımı çok önemli. Artık iki canı taşıdığımızı bilerek hareket etmeliyiz. Vücudumuzda yaşadığımız değişimleri anlamamız gerekiyor. Dikkat çekilmesi gereken değişimleri başlık başlık inceleyelim.

Dikkat edilmesi gereken vücut da değişimleri

Hamilelik döneminde ciltte kurumlar, memelerde ve karın bölgesinde çatlak ve sivilcelerin artması şeklinde görülebilmektedir.

Peki ne ile çözülmeli?

Hamilelik sürecinde vücut bakımı annelerin en önemli sorunu vücut dengesini korumalıdır. Kuruluk yaşamaya başlayan vücutta sabunun değiştirilmesi gerekmektedir. Burada gliserinli sabunu öneriyoruz. Nemlendirici özelliği sayesinde anneler için vazgeçilmezdir. Çatlaklar için de alınması gereken önlem ise düzenli olarak kakao yağı kullanılmasıdır.

En çok nereye dikkat edilmeli?

Memeler anne adayları için en çok dikkat edilmesi gereken yerdir. Bu dönemde vücut ısısında aşırı bir şekilde artma eğilimi göstermektedir. Bu sıcaklığa dikkat edilmesi gerekmektedir. Sıcaklık ile ilgili olarak doğal yollardan serinleme yoluna gidilmelidir. Günde 2 kez duş alarak bu sorun çözülmeli.

Hamilelik döneminde nasıl beslenmeliyiz?

Hamilelik de beslenme c vitamini ağırlıklı olmalıdır. C vitamini bol miktarda içeren meyveler tercih edilmeli. Bu meyveler portakal, çilek, ananas ve maydanoz gibi meyvelerdir. C vitamini yalnızca meyve de bulunduğu için yağda çözülmez ve vücutta fazlası saklanmaz. Bu nedenle fazla tüketim yapmak yerine düzenli tüketim yapılmalıdır.

Beslenme de kritik rol oynayan damarların açılması için c vitamini vazgeçilmezdir. Hamilelik süreci başlı başına stresli bir süreç olması nedeniyle stres e karşı da c vitamini tüketilmelidir. Ayrıca güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücutu temizler ve korur. Vücudumuzda doğal denge için almalıyız. Su tüketimi en az 2 litre olmalıdır. Soğuk havalarda su içme isteğimiz azalsa da vücut bakımı için şart.

İstenmeyen tüylere çözüm

Hamilelik döneminde İstenmeyen tüyler çıkmaktadır. Epilasyon, ağda ve tıraş gibi kimyasal içermeyen yöntemler kullanılmalıdır. İçinde kimyasal içeren sarartıcı ve tüy dökücü kremler ise bebek tarafından emilme ihtimali nedeniyle zararlıdır.

Bu durum aslında pek de önemli sorunlara neden olmamaktadır. Yapılan araştırmalar doğum sonrası 6 aylık dönemde bu tüyler kendiliğinden gitmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08