Emekli Maaşı için En iyi Bankalar Hangisi

Banka kartlarını kullanarak her belirlenen miktarlardaki alışverişlerde giyim, gıda, turizm ve elektronik eşyalardan yapılan harcalamalarda üstüne fazla limit koymaktadırlar. Bankalar bu gibi avantajları ile emeklileri kendi bankalarına çekmektedirler. Bu gibi cazip gelen kampanyalarda kişileri kazançlı hissetmelerini sağlamaktadır.

Banka 28.03.2022, 15:31 Mehmet Kurt
Emekli Maaşı için En iyi Bankalar Hangisi

Emekliler maaşlarını eskiden ilişkisi olan banka ile maaşlarını alabilmekteydiler. Emekliler artık eskisi gibi bağlı oldukları banka değil de istedikleri bankadan emekli maaşlarını çekebilmektedirler. Emekli olan kişiler ilk başta yüksek miktarda promosyon ve çeşitli kampanyalar ile birikimlerini arttırmaya yönelik çalışmalar üzerine yapılanan bankalar ile çalışmak istemektedirler. Bundan dolayı bankalar emekli olan kişileri kendilerine çekmek adına birbirinden çeşitli ve kazançlı kampanyalar yayınlamaktadırlar. Banka kartlarını kullanarak her belirlenen miktarlardaki alışverişlerde giyim, gıda, turizm ve elektronik eşyalardan yapılan harcalamalarda üstüne fazla limit koymaktadırlar. Bankalar bu gibi avantajları ile emeklileri kendi bankalarına çekmektedirler. Bu gibi cazip gelen kampanyalarda kişileri kazançlı hissetmelerini sağlamaktadır.

Emekli maaşı için en iyi bankaları listeleyecek olursak bu durum kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Şöyle ki emekli bir kişi devlet bankasını kazanç elde edeceğini düşünmese de ziraat, vakıfbank ve halkbank ile çalışmak isteyebilir. Kazanç elde etmek isteyen kişilerde çoğunlukla özel bankalar ile çalışmak ister. Ama şuanda emekliler için yüksek promosyon ve harcamalarda kazanç elde ettiren bankaları belirleyecek olursak özellikle özel bankalar listelenmektedir. Çünkü emeklileri kendilerine çekmek adına yüksek miktarlarda kazanç elde ettirmektedirler.

Akbank, TEB, İş Bankası, QNB Finansbank ve Yapı Kredi bankaları emeklilere 3 yılda bir aldıkları maaşa göre yüksek miktarda promosyon vermektedir.

  • Akbank emekli müşterilerine maaş günleri gelmeden iki önce maaşlarını çekebilme imkanı sağlamaktadır. Bu olay da acil nakit ihtiyacında avantaj sağlamaktadır. 
  • İş Bankası ise Akbank gibi aynı promosyon ücretlerini sağlamaktadır. Şöyle ki 2500, 3000, 3500 ve üstü maaş alan kişiler alacakları promosyon ücretleri artmaktadır. Gün içerisinde havale ve eft işlemlerinde ücret kesmemektedir. Kredi kartı kullanımında aylık ve ya yıllık aidat ücreti almamaktadır.
  • QNB Finansbank ise ay içerisinde iki kere kullanmak şartıyla Türkiye’de aktif kullanılan ATM’lerden komisyon ve ücret almadan ücretsiz para çekme imkanı sağlamaktadır. Banka şubelerinde işlem önceliği tanımaktadır.
  • Yapı Kredi ise diğer bankalara göre promosyon ücretinde 450 TL üstüne 150 TL kullanım ödülü vermektedir. Mobil bankacılık ve ATM’lerden gerçekleştirilen havale işlemleri ücretsiz hakkı tanımaktadır. Emeklilere özel ihtiyaç kredisi faizleri normale göre daha düşüktür. Emekli maaşı için bankayla ilişki sürecinin ilk bir yılında ambulans hizmeti gibi fırsatlar vermektedir.
  • TEB ise emeklilere özel tanımış olduğu ayrıcalık ve kampanyaları diğer bankalara oranla daha avantajlıdır. Kredi kartı kullanımlarında kestinti uygulamama, Mevduat ve yatırım hesaplarında yüksek miktarda faiz oranları, Günlük ATM’lerden limit çekimi imkanı, Online işlemlerde kesinti ücretlerini uygulamama gibi birbirinden avantajlı fırsatlar tanımaktadır.

Özel bankalar devlet bankalarına göre daha avantajlı ve yüksek kazançlı fırsatlar sunmaktadır. Yapılan bu avantajlar ve kampanyalar emeklileri kendi bankalarına çekme adına cazip fırsatlar olarak görülmektedir.

Emeklilere En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Genellikle özel ve devlet bankalarının hepsi emeklilere vermiş oldukları promosyon ücretleri neredeyse birbirine yakındır. Fakat promosyon ücretlerinin yanında tanınan ek avantajlar ile bankalar emeklileri kendilerini çekme yarışında başarılı olmaktadırlar.

TEB, Garanti Bankası ve Şekerbank şimdiye kadar emeklilere en yüksek miktarda promosyon ücreti veren bankalar olarak yer almaktadır. Diğer özel ve devlet bankaları ise sabit aynı fiyatları vermektedirler. Fakat buradaki dikkat edilmesi gereken konu bankaların yüksek miktarda verdikleri promosyon ücretleri değil de tanıdıkları ek avantajlar bir adım önde götürecektir. Emekliler için en cazip gelen fırsat olarak da avantajlar  görülmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14