ESNAF KREDİ KEFALETİ NEDİR VE NASIL KULLANILMAKTADIR?

Meslek olarak esnafsınız. Belki yıllardır esnafsınız belki de yeni başladınız. Yeni kurdunuz işinizi ya da ya da yıllardır yapmakta olduğunu bir işiniz var ya da yıllarca yaptığınız işi bırakıp bambaşka bir işe giriştiniz. Gelin hep birlikte esnaf kredi kefaleti nedir, nasıl alınır, kullanılır ve nelere dikkat edilmeli inceleyelim.

Banka 01.12.2022, 15:00 01.12.2022, 15:05 Mehmet Kurt
ESNAF KREDİ KEFALETİ NEDİR VE NASIL KULLANILMAKTADIR?

Yeni yaptığınız veya yapmaya karar verdiğiniz işinizde ya da yıllardır yaptığınız işte sıkıntılar çıkabilir. Bu elbette çok normaldir. Ekonomi değişikliği ya da piyasadan kaynaklı sıkıntılar veya çöküşler olabilir.

Bu durumla elbette başa çıkmaya çalışırsınız esnaf olarak. İşinizde iyi olmak için çabalarsınız, yeni modeller, müşterilerinizi memnun edecek yollar ararsınız ve denersiniz, fiyatlarınızda değişikliğe gidebilirsiniz, neredeyse her şeyi denersiniz. Ama bazen yaptığınız hiçbir şey işe yaramayabilir ve sıkıntılar kendini gösterebilir.

Sıkıntılar artık baş gösterdiğinde eğer elinizde belirli miktar maddi gücünüz varsa zor zamanlarınızda bu maddi gücünüzü kullanırsınız bu bir miktar sizi rahat ettirecektir.

Ancak maddi gücünüzün tükendiği ya da hiç olmadığını düşünürsek bu hem sizi hem de çalıştırdığınız işyerinizi ve varsa çalışanlarınızı çok zor bir duruma sokabilmektedir.

Bu durumda da devreye krediler gelmektedir. Bu tarz siz esnalar için harika ve bir o kadar kullanışlı bir kredi sistemi vardır: Esnaf Kredi Kefaleti!

Gelin hep birlikte esnaf kredi kefaleti nedir, nasıl alınır, kullanılır ve nelere dikkat edilmeli inceleyelim.

ESNAF KREDİ KEFALETİ NE DEMEKTİR?

Yukarıdaki metinde bahsettiğimiz gibi eğer esnafsanız aynı zamanda maddi anlamda zorluklar yaşıyorsanız çekebileceğiniz krediye esnaf kredi kefalet kredisi denilmektedir.

Esna kefalet kredisini, sizin gibi esnafların kuruluşu olan Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi aracılığıyla alabilirsiniz.

Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi sayesinde artık sanatkârlar ve esnaflar kendi maddi durumlarının yetmediği, ekonomiyle başa çıkamadıkları durumda hemen kredi sistemleriyle kefalet kredisi alabilmektedirler.

Buradan da görülüyor ki Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi, kendilerine bağlı olan esnaflarının ve sanatkârlarının kötü günlerinde de hep yanındadır!

ESNAF KEFALET KREDİSİ İÇİN HANGİ ÖZELLİKLERE VE BELGELERE SAHİP OLMALISINIZ?

Elbette her kredide olduğu gibi esnaf kefalet kredisi için de bazı şartlar ve belgeler istenmektedir.

Esnaf kefalet kredisi için istenen şartlar ve belgeleri kısaca sıralarsak:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup reşit (18 yaşını doldurmuş) olmalısınız.

Zaten her türlü kredi veya iş yerinizi açmak için ve şartları tamamlamak için bu şartları sağlamak zorundasınız.

  1. İkinci olarak en büyük aranan şartlardan biri ise Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifine kayıt yaptırmanız.

Kayıt olmak zorunlu tutulmuştur çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi esnaf kefalet kredisi Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi aracılığıyla alınabilmektedir.

  1. Üçüncü olarak esnaf kefalet kredisi alabilmeniz için gerekli olan şart ise, esnaf sicil belgeniz olmasıdır.

Esnaf sicil belgenizi kayıtlı olduğunuz kooperatiften temin edip esnaf sicilinizle birlikte esnaf kefalet kredisine başvuru yapmalısınız.

Yoksa başvurunuz kabul edilmeyecektir.

  1. Esnaf olarak çalıştırdığınız yeri, yerinizin kayıt numarasını ve adresini temin etmelisiniz ve bunu esnaf kefaleti kredisi alabilmek için ibraz etmelisiniz.
  2. Esnaf olarak neden esnaf kefaletine başvurduğunuzu mantıklı gerekçelerle açıklamalısınız.

Esnaf kefalet kredisini esnaf olarak nerelerde kullanacağınızı belirtmelisiniz.

Yukarıda bahsettiklerimiz genel olarak istenen şartlar ve belgelerdir. Elbette esnaf kefalet kredisine başvurduğunuzda daha fazla belge istenebilmektedir.

ESNAF KEFALET KREDİSİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Esnaf kefalet kredisini alırken tıpkı diğer kredi türlerinde olduğu gibi alacağınız kredi miktarına, ödeme şekline, her ay ödeyeceğiniz miktara ve en önemlisi esnaf kefalet kredinizin üzerine konulacak faiz miktarına çok dikkat etmelisiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36