Kredi Başvurunuzu Etkileyen Faktörler

Bankalar için belirli kriterler bulunmakta ve bu kriterler sırasıyla incelenip sonuçlanmaktadır. Peki kredi başvurusunu etkileyen faktörler nelerdir? Kredi çekmek için müşterilerin eksikleri öğrenmesi adına bu bilgiler nedir? İşte detaylar.

Banka 23.12.2022, 14:26 Mehmet Kurt
Kredi Başvurunuzu Etkileyen Faktörler

         İnsanlar belirli ihtiyaçları doğrultusunda bankalardan kredi çekmek istemektedir. Çekilecek olan kredi miktarı ve vadesine göre başvuru sırasında onayı etkileyecek belirli faktörler bulunmaktadır. Bunlar kredi başvurusunda en önemli etkenler arasında yer almakta ve kullanıcıların ödeme konusunda sorun çıkarıp çıkarmayacağını anlamak içindir. Bankalar için belirli kriterler bulunmakta ve bu kriterler sırasıyla incelenip sonuçlanmaktadır. Peki kredi başvurusunu etkileyen faktörler nelerdir? Kredi çekmek için müşterilerin eksikleri öğrenmesi adına bu bilgiler nedir? İşte detaylar..

İnsanlar çeşitli sebepler doğrultusunda nakit paraya ihtiyaç duymaktadır. Bunlar genel olarak kişisel borçlar, konut, taşıt borçları olarak bilinmektedir. Bu ödemeleri tamamlayabilmek adına ise bankalardan vadeli olarak kredi çekmek istemektedirler. Peki kredi başvurularında en önemli etkenler nelerdir? Kredi başvurularını etkileyen faktörler nelerdir? İşte detaylar..

Bankalar müşterilerine yüksek vade sayıları ve rakamlarda kredi vermektedirler. Bankalar kredileri vereceği müşterilerinde belirli kriterler aramaktadırlar. Bunlar genel olarak kişilerin ödemelerini aksatıp aksatmadığına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bankalar için en önemli kriter şüphesiz kredi notudur.

  1. Kredi Notu

Kişiler kredi notlarını yüksek tutmalıdırlar. Kredi notları sadece kredi çekimlerinde değil, yüksek bakiyeli kredi kartlarında da büyük önem arz etmektedir. Kredi notu yeterli seviyede olan müşteriler ise rahat bir şekilde kredi çekebilmektedir.

Kredi notunuzu etkileyen belirli faktörler bulunmaktadır. Bunlardan ilki şüphesiz kredi kartını sık kullanmaktadır. Kredi kartı kullanımlarınızı sık bir şekilde yapmalı ve ödemelerinizi de aksatmamanız gerekmektedir. Herhangi bir bankadan alacağınız kredi kartını nakit alışveriş yerine kullanın. Kredi kartınızı sık kullanır ve ödemelerinizi de eksiksiz bir şekilde yapmanız durumunda kredi notunuz yükselir.

Kredi kartı kullanımı en önemli kredi notunu etkileyen faktörlerden bir tanesidir.

Kredi Notu Değerlendirmeleri:

  • En düşük kredi notu 1
  • En yüksek kredi notu 1900

Kişilerin kredi notu 500-700 arasında ise bankalardan yüksek tutarda kredi alabilmeleri ne yazık ki mümkün değildir. Kredi notunun minimum 1100-1300 bandında olması gerekmektedir.

Adınıza kayıtlı faturalar, kredi kartı ödemeleri, çek ödemeleri ve senet ödemeleri bunlardan bazılarıdır.

  1. Kişinin Şahsi Mülkleri

Kredi çekerken en önemli olaylardan birisi de şüphesiz şahsınıza ait konut, taşıt gibi şeylerdir. Şahsınıza ait tapular var ise bu süreçte kredi çekebilmeniz de kolaylaşacaktır.

Mülklerinizin olması kredi çekimlerinde bu mülklerinizi ipotek edebileceğiniz anlamına gelmektedir. Alacağınız kredi miktarına göre mülkünüze ipotek koyulur ve ödememeniz durumunda ise size ait mülk banka tarafından tahsil edilir.

  1. Gelir Durumu

Kişilerin düzenli aylık geliri olmaları gerekmektedir. Düzenli aylık geliri olan vatandaşlar bu süreçte en önemli kriterlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelirinizin yüksek olması kredi çekimlerinizde size avantaj sağlayacaktır.

Ek gelir olarak da var ise kiralarınızı gösterebilirsiniz.

  1. Sigorta

Düzenli aylık geliri olan vatandaşların sigorta girişleri de yapılması gerekmektedir. Sigortanız işvereniniz ya da şahsınız tarafından düzenli ödeniyorsa bu da kredi çekebilmeniz noktasında en önemli kriterler arasında yer almaktadır.

  1. Sicil Durumu

Bankalardan alacağınız kredilerde, başvurunuzu etkileyen sonuncu kriter ise sicil durumunuzdur. Sicil durumunuzun temiz ve güvenilir olması bankaların en çok dikkat ettiği olaylar arasında yer almaktadır.

Daha önce ki kredi çekimleriniz, kredi kartı kullanımlarınız ve çeşitli birçok olay bu süreçte incelenmektedir. Kredi notunu önemsemeyen bankalar listesinde en önemli kriter sicil durumu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kişiler borçlarını zamanında ödememesi durumunda ise çeşitli kurumlar tarafından kara listeye alınmaktadır. Kara listede olmanız durumunda ise kredi çekimleriniz neredeyse hayal olmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03