Kredi borç yapılandırma nedir ve nasıl kullanılmaktadır?

Çalışma çağına gelen herkes geçinmek için çalışmak zorundadır. Üniversite mezunu olun olmayın. Elbette çalışırken geçiniriz, para kazanırız. Ama gelin görün ki bazı durumlarda artık aldığımı para da bazı ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeterli gelmeyebilir

Banka 01.02.2023, 12:58 Mehmet Kurt
Kredi borç yapılandırma nedir ve nasıl kullanılmaktadır?

Bu durumda ise çareyi bankalarda bulmak mümkündür. Bankada olan borçları kapatmak için sıkça başvurulan yol kredi çekmektir. Kredi çektikten sonra elinize toplu para geçeceği için var olan borçları kapatmak daha da kolaylaşmaktadır.

Aynı zamanda krediyi toplu miktar alabiliriz ama sonrasında öderken toplu ödenmez. Bu kredi çeken kişi için büyük bir kolaylıktır. Artık çalıştıkça her ay belirli miktarlarda para yatırarak kredi borçlarını kapatabilirsiniz.

Bazen kredi borçları da kapatırken de zorlanılabilir. Bu durumda ise tamamen zorluk başlar. Artık her ay kredi borçları ödenmediğinden birikir ve üzerine her borç ödenmedikçe birçok faiz konulur. Ve bir bakarsınız ki ödeyemediğini kredi borçları artık faiziyle birlikte iki katını bulmuştur.

Bu durumlarda ne yapacağını bilememekle beraber imdadınıza Kredi Borç Yapılandırma yetişebilmektedir.

Nedir bu Kredi Borç Yapılandırma sistemi? Gelin hep birlikte inceleyelim.

KREDİ BORÇ YAPILANDIRMA SİSTEMİ NE DEMEKTİR?

Herhangi bir borcunu olduğu takdirde (devlete veya bankaya ödediğiniz fark etmeksizin) ödeyemediğiniz anlaşıldığında, sizin kredi borcunuzun daha kolay ödeyebileceğiniz duruma yapılandırılmasına kredi borç yapılandırılması olarak adlandırılmaktadır.

Yukarıdaki tanımda da bahsettiğimiz gibi kredi borcunu devlete (SGK, MTV, ÖTV) gibi ya da direkt bankanın kredisine olup olması fark etmez. Kredi borcunuzu ödemekte zorlandığınızda yapılmaktadır.

KREDİ BORÇ YAPILANDIRMA NASIL OLUŞTURULUR?

Eğer herhangi bir borcunuzu ödeyemeyecek durumda olduğunuzu fark ettiğinizde kredi aldığınız bankaya giderek durumunuzu ve kredi borcunuzu ödemekte zorlandığınızı anlatmalısınız.

Ardından banka isteğine bağlı olarak sizin durumunuzu anladıktan sonra borçlarınızı yapılandırma sistemine geçebilmektedir.

Bu sistemler çok farklı olabilmektedir.

KREDİ BORÇ YAPILANDIRMALARI NE ŞEKİLLERDE OLMAKTADIR?

Banka borçlarınızın belirli bir faiz oranını silerek ya da borcunuza her ay uygulanan faiz oranını azaltarak ya da borçlarınızın ödeme şeklinde değişiklikler yaparak size ödeme kolaylığı sağlayabilir.

Ve bu sayede borçlarınız yapılandırılmış olarak ödemeye devam edebilirsiniz.

KREDİ BORÇ YAPILANDIRMALARINDA DİKKAT EDİLMEDİ GERKENLER NELERDİR?

Elbette bankalarda kredi borç yapılandırılması yapmayı istiyorsanız birçok şeye dikkat etmelisiniz.

Kredi borç yapılandırılmasında dikkat etmeniz gerekenleri sıralarsak:

  1. Öncelikle sadece kredi aldığınız bankanıza giderek borçlarınızı yapılandırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi borcunuz olan banka dışında bir bankaya giderseniz size yardımcı olamayacaklardır.

  1. Kredi borcunu olan bankaya gittikten sonra öncelikle ödediğiniz ödemediğiniz borçların tam dökümünü ve özellikle her ay ne kadar kredi borcunu ödediğiniz miktarı isteyin.

Ne kadar borcunuzun kaldığı ve her ay ne kadar kredi borcunuzu ödeyeceğiniz kredi borç yapılandırılması sırasında çok önemlidir.

  1. Sonrasında kredi borç ödemelerinde tam olarak nerede sıkıntı yaşadığınızı belirtin.

Aylık olarak ödeyeceğiniz kredi borç miktarı mı size fazla geliyor, kredi borcunuzun ödeyemediğiniz miktarının faizi mi size fazla geliyor bunun gibi birçok sorun olabilir.

Siz kredi borcunuzu öderken nelerden zorlandığınızı bu şekilde belirtirseniz bankanız borcunuzu yapılandırırken bu sorunlarınıza uygun bir kredi borç yapılandırma şeklini seçecektir. Bundan emin olabilirsiniz.

  1. Eğer her ay ödeyeceğiniz kredi borcunuz fazla geliyorsa bu yüzden her ay ödeyeceğiniz tutar azaldıysa ama ödeyeceğiniz ay arttıysa çok dikkatli olmalısınız.

Bu şekilde ödeyeceği ayı uzatılan kredi borçlarınıza özellikle dikkat edin. Çünkü ödeyeceğiniz ay miktarı arttıkça her ay borcunuzun üzerine konulan faiz oranı artabilir.

Bu da toplam kredi borcunuzun aslında daha da fazla olmasına sebep olabilir. Bu yüzden bu konuda ayrıntılı bilgi almayı unutmayın.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12