Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Bugünlerde altcoin piyasası Ethereum’un alt yapısını kullanıma açması ile birlikte oldukça hareketlenmiş bulunuyor.

Dünya 21.10.2021, 12:55 İrem Durak
Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Bugünlerde altcoin piyasası Ethereum’un alt yapısını kullanıma açması ile birlikte oldukça hareketlenmiş bulunuyor. Altcoin yatırım tavsiyeleri 2021 ile ilgili herhangi bir tavsiye almadan önce bu işin yatırım sürecinize ve toplam sayının etkili olmasına bağlı olduğunu belirtmek gerekmektedir

Uzun vadeli bir yatırımın peşindeyseniz daha fazla getiri için çok yüksek olasılığı olan acemi altcoinleri tercih etmenizi tavsiye edilmektedir. Çoğu coin piyasaya ilk çıktığı zaman ortalama olarak 0,10 dolar çizgisinde ilerlemektedir. Ülkemizin para birimine bağlı olarak o dönemdeki para kuru değişkenlik gösterebilir. Bu durumdan ötürü elinizde birçok altcoin alarak bulundurabilir ve uzun bir süre değerlenmelerini beklemenizin ardından onları satabilirsiniz.

En çok hangi coin kazandırır? Sorusundan önce altcoinlerin ne olduğunu ve ne şekilde çalıştığını özetleyelim. Altcoin kelime anlamını açacak olursak alternative coin anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Bitcoinin ardından çıkmış olan bütün coinler, altcoin olarak geçer. Altcoinler ikiye ayrılır. Biri coin diğeri de tokendır. Coinlerin kendilerine ait blockchain ağı bulunur. Tokenlar ise bir başka blockchain ağını kullanan kripto para türleridir.

Altcoinlerin çalışma prensibi Bitcoinlerle aynıdır. İlk olarak alıcı adres koymalı ve ne kadar altcoin alacağınızı belirtmelisiniz. İşleminizin onaylanmasının ardından ağdaki bütün bilgisayarlar tarafından biliniyor olursunuz. Kısacası bu işlemden haberleri olacaktır. Sonrasında da bilgisayarınız sizi işleminizi doğrulamanız adına algoritmaların bulunduğu alana yönlendirecektir. İşlemlerinizi doğruladıktan sonra işlemleriniz bloklara kronolojik sıra ile sıralanacaktır. Madenciler bloğunu çıkartacaktır. Blok çıkarıldıktan sonra zincirin en sonuna eklenecektir. Böylece işleminiz başarılı bir biçimde gerçekleşmiş olacaktır.

Hangi coin alınmalı son dakika arayışına girmeden önce altcoinlerin, bitcoinden ayrılmakta olan özelliklerini bilmenizde de yarar vardır. Ethereum, Polkadot ve Cosmos şeklinde coinler uygulama geliştirebilme özelliğine sahip olurlar. Monero, Zcash ve Beam şeklindeki kripto paralar gizlilik ilkesine önem verirler.

En Çok Hangi Coin Kazandırır?

Ethereum, kripto para piyasası içinde bilinen ikinci en değerli kripto para türüdür. Fiyat seviyeleri 2000 doları çok kısa bir sürede geçmiştir. Ethereum kendini güncellediğinden bu yana yatırımcılar bu coine karşı güven beslemeye başlamıştır. Diğer nedenler ise Ethereumun blockchain de çok sık kullanılması ve devrimsel başarısı bu coinin önemli yatırım araçlarından biri olduğunu ifade etmektedir.

En çok hangi coin kazandırır?

Cardano ilk çıkışında büyük dalgalanmalara neden olamasa da 2021 senesinde en iyi 10 kripto para birimi arasına girmeyi başarmıştır. Cardano bu platformda daha da ileriye gidebilmek adına sürekli yeni özellikler eklemektedir. Ancak bunu kullanıcılara bildirmemektedir. Geliştiriciler bu konuyla alakalı yalnızca geliştirdikleri yeni özelliklerin testlerini tamamlanır tamamlanmaz hayata geçireceklerini ifade etmektedir. Cardano coinin gelişmelerini yakından takip ederek bu coine yatırım yapıp yapmayacağınıza karar verebilmeniz mümkün.

Binance coin, 2017 senesinden bu yana bu piyasanın içindedir. Bu sene etkili bir şekilde giriş yapan binance coin yaptığı akıllıca seçimler sonucunda değerinde bir patlama oluşmuştur. Bu şekilde devam ederse uzun vadeli altcoinler arasına girebilmesi beklenmektedir.

Altcoin yatırım tavsiyeleri 2021 ile ilgili olarak net bir bilgi verilmemektedir. Ancak uzmanların görüşüne göre altı aylık yatırım planı yapan bütün coinler başarı getirebilir. Uzmanlara göre yüksek kar getirme olasılığı bulunan diğer coinler ise sırasıyla Doge Coin, Shiba Coin, Kishu Coindir.

Bugün hangi coini almalıyız soruna verilecek cevapta ise uzmanlar düşük fiyatlı coinlerin uzun vade için uygun olduğunu ifade etmiştir. Ancak kısa vade ve yüksek kar için bu altcoinler tavsiye edilmiştir: MATIC, DOT, CHZ, RNV.

2021 senesinin en iyi altcoini olarak uzmanların görüşü de Ethereum’u destekler niteliktedir. Diğer en iyi altcoinler ise sırası ile Binance, HOLO, TRON ve VeChain’dir. Kısa süre içinde kar getirecek bir altcoin için yatıracağınız para miktarı büyük miktarlarda ise listede yüksek seviyelerde olan Ethereum ve Binance gibi altcoinleri seçmeniz önerilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12