Yunanlar bu kez kokoreçi Yunan tarifi olarak sunuyorlar

Komşumuz Yunanistan, bütün yemeklerimizi devşirdi ve son olarak da “İmam bayıldı ile kokoreç, Yunan tarifidir” demeye bile başladı.

Dünya 16.07.2022, 21:11 İrem Durak
Yunanlar bu kez kokoreçi Yunan tarifi olarak sunuyorlar

Yunanlar bu kez kokoreçi Yunan tarifi olarak sunuyorlar

Komşumuz Yunanistan, bütün yemeklerimizi devşirdi ve son olarak da “İmam bayıldı ile kokoreç, Yunan tarifidir” demeye bile başladı. Onlara göre, Anadolu lezzetlerin tamamı “klasik bir Yunan tarifi”.

Baklava, cacık derken kokoreç de gitti

Dönerin dahi Almanya'da bir çok yerde “Alman döneri” şeklinde satılmaya başlamasından sonra Türkiye farklı lezzetlerini daha başka ülkelere kaptırabilir.

Türkiye simit için marka haklarını almadı, Avrupa'da bulunan marketler simidi aynı isimle istediği gibi üretip satabiliyorlar. Baklava ve cacık, zaten Avrupa'da hemen hemen artık her yerde Yunan adları ile anılıyor; Baklavaki ve Zaziki oldular.

Yunan Lezzeti Diye ABD'de Sunuyorlar

Yunanlılar şimdi de, kokoreç ile imam bayıldıya sahip çıktılar. Yunanistan'a ait ünlü yemek siteleri imam bayıldı için şu tarifi veriyor:

“İmam Bayıldı (imam baildi), klasik bir Yunan tarifi. Kökleri Osmanlı işgali altındaki geçmişten geliyor. İsmini imamın bunu yiyip lezzetine bayılmasından alıyor, çünkü köz patlıcan ve tuzlu domates büyük lezzet veriyor. İstanbul'daki Rumlar bu yemeği yapardı. Oradan Yunanistan'a geldi ve ABD'de de bunu Yunan yemeği olarak sunuyoruz.”

Kokoreç de Yunanlılar tarafından “kendi buluşları” olarak sunuluyor.

KOKOREÇ DE YUNAN TARİFİYMİŞ!

Benzer bir durum kokoreç için de geçerli. Yunanistan'da kokoreç reklamları bazı yerleri süslerken, bu yemek “kokoretsi” diye anılıyor. Yemekle ilgili Yunanistan şefleri ve yemek siteleri, “Kokoretsi, terbiyeli kuzu veya keçi sakatatlarından oluşan, şişte şişirilmiş ve kuzu veya keçi eti yağı ile sarılmış geleneksel bir Yunan yemeğidir” diyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15