İşlenmeyen konular sınavda çıkacak mı?

Dünyayı saran korona virüs nedeniyle global anlamda eğitimin yüzü de değişti. Artan sokağa çıkma yasakları, karantinalar ve her yerin kapatılmasıyla beraber bir süre öğrenciler okula ilişkin hiçbir adım atamadı. Daha sonra ise ülkemizde uzaktan eğitim sistemine geçildi.

Eğitim 27.12.2020, 00:49 Mehmet Kurt
İşlenmeyen konular sınavda çıkacak mı?

  Çocukları eğitimine devam etmesi için dijital platform hazırlanarak sunuldu. Ancak uzaktan eğitimle beraber özellikle de üniversite sınavlarına ve diğer sınavlara hazırlanan öğrencilerin kafasına çok fazla soru takıldı. Bazı konuları pandemi sürecinde işleyemeyen öğrenciler, girecekleri sınavlarda bu konuların da yer alıp almayacağını çok merak ediyor. Yani öğrenci diliyle anlatmak gerekirse işlenmeyen konular sınavda çıkacak mı sorusunun yanıtı çok merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı!

Öğrencilerin sorularına ilişkin yanıtları Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk yanıtlıyor. Tüm gözler yaptığı açıklamaları heyecanla bekliyor. En son işlenmeyen konular sınavda çıkacak mı sorusunun yanıtını arayan öğrenciler için de ilgili açıklama gecikmedi. Bakan Ziya Selçuk konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı;

‘’ Öğrencilerin uzaktan eğitim ile işlediği konular sınavlarda sorulmayacak. Sadece pandemi sürecinde ve öncesinde yüz yüze alınan derslerin konularına sınavlarda yer verilecek’’ dedi.

2021 LGS ve YKS sınavlarında hangi konulara yer verilecek?

Özellikle de nümüzdeki süreçte liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınavına girecek öğrencilerin stresi bitmiyor. Eğitimin virüs nedeniyle bir hayli zorlaşması, stresin de artmasına neden oldu. Kariyer ve üniversite, lise hayalleri olan öğrenciler evlerinde harıl harıl sınavlara hazırlansa da, görmedikleri konulardan sorumlu tutulma fikri stresi daha da arttırıyor. Yine konuya ilişkin netlik kazanan bir açıklama yapılmasa dar, işlenmeyen konuların bir an evvel telafi edilmesi için çalışmalar yapıldığı duyuruldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yavaş yavaş yüz yüze eğitim sürecine hazırlandıklarını ifade etti. 2020-2021 öğretim yılının açılışını 31 Ağustos itibariyle yapacaklarını ve artık 21 Eylül tarihinden itibaren kademeli olarak direk yüz yüze eğitime geçileceğini de ifade etti. Bu açıklamalar sınavlara hazırlanan öğrencileri bir nebze rahatlatsa da hala netlik kazanmayan pek çok soru bulunuyor. Tüm bunlara yönelik yapılan detaylı açıklama ise şu şekilde aktarılmıştı;

‘’ Uzaktan eğitime ilk geçtiğimiz tarihte biz öğrencilerin tümüne sadece yüz yüze gördüğünüz dersler sınavda çıkacak, uzaktan eğitim derslerinden muaf sayılacaksınız demiştik. Çünkü uzaktan eğitim noktasında alt yapımız tam netlik kazanmamı ve hazırlanmamıştı. Sitem tam oturduktan sonra öğretmenlerin de işini daha kolay hale getireceğine inandığımız için, uzaktan eğitim ile işlenen konuların da sınavlarda yer almasına karar verdik. Bu nedenle önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğer uzaktan eğitime devam edilirse yüz yüze eğitimde olduğu gibi devam zorunluluğu esas alınacaktır.’’ Dedi.

Yani sonuç olarak tüm sınavlarda hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim kapsamında işlenen her konudan hiçbir öğrenci muaf sayılmayacak, sorulara yer verilecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04