KPSS’de şaibe mi var? Twitter karıştı

Birkaç günden bu yana sosyal medyada, KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sorularında yer aldığı iddia edilmişti.

Eğitim 03.08.2022, 08:16 İrem Durak
KPSS’de şaibe mi var? Twitter karıştı

KPSS’de şaibe mi var? Twitter karıştı

Birkaç günden bu yana sosyal medyada, KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sorularında yer aldığı iddia edilmişti. Konu ile ilgili on binlerce tepki veren sosyal medya kullanıcıları, Twitter'da büyük kaos yaratırken muhalefet de hükümeti sorumlu tutmuştu. ÖSYM'den yapılan açıklamada, yapılan incelemeler sonucu ortaya atılan bütün iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile bir yayınevinin deneme testlerinde yer alan 20 sorunun tıpa tıp aynı olduğu iddiası sabahtan beri sosyal medya üzerinden tartışma konusuydu.

Binlerce kullanıcı ekran görüntülerini paylaşıp, KPSS'de yer alan soruların şıklarına kadar yayınevinin deneme testleri ile uyuştuğunu öne sürmüştü.

ÖSYM: İDDİALARIN ASILSIZ OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) söz konusu iddialar hakkında açıklama yayınladı. Twitter üzerinden yapılan açıklama şöyle:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MUHALEFET OLAY NETLİK KAZANMADAN İKTİDARI TOPA TUTTU

Bazı muhalefet milletvekilleriyse iddialar sonrası hükümete tepki gösterdi. KPSS sınavının şaibeli olduğunu ileri sürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi hedef alan açıklamalar yayınladılar.

CHP'Lİ YILDIRIM KAYA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I SORUMLU TUTTU

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdi:

"Bir yayınevi 20 sorunun 20'sini de nasıl oluyor da tutturabiliyor? Bu sınava giren tüm yurttaşlarımızın kaygısıdır. Bu kaygıyı ortadan kaldırabilmek için yetkililerin derhal açıklama yapması gerekmektedir. ÖSYM, soru kitapçığının çalınması konusu da şaibelidir, MEB, YÖK de şaibelidir. Şaibenin büyüğü de

saraydadır."

ÜMİT ÖZDAĞ AK PARTİ'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Milyonlarca insanın kaderini bağladığı KPSS'de, çoğu sorunun bir yayınevinin kaleminden çıktığı görüldü. Sorulara sahip çıkamama konusunda defteri kabarık olan AKP yine bir skandala imza atarak vatandaşın emeklerine yazık etti. Ayıp ve günah size bir şey ifade etmiyor mu?"

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03