Maarif Vakfı nedir? Türkiye Maarif Vakfı nereye bağlıdır? Maarif Vakfı kimin?

Maarif Vakfı bugün en fazla araştırılan konular arasında bulunuyor.

Eğitim 26.05.2022, 19:11 İrem Durak
Maarif Vakfı nedir? Türkiye Maarif Vakfı nereye bağlıdır? Maarif Vakfı kimin?

Maarif Vakfı nedir? Türkiye Maarif Vakfı nereye bağlıdır? Maarif Vakfı kimin?

Maarif Vakfı bugün en fazla araştırılan konular arasında bulunuyor. Türkiye Maarif Vakfı'na vakfın amaçlarını gerçekleştirebilmek adına Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1,87 milyar TL'ye kadar kaynak aktarımı yapılacak. Bu haber sonrasında Maarif Vakfı'na dair araştırma yapanların sayısı arttı. Peki, Maarif Vakfı nedir, Maarif Vakfı nereye bağlıdır?

Maarif Vakfı nedir?

Türkiye Maarif Vakfı nedir, Maarif Vakfı görevleri nelerdir? vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Türkiye Maarif Vakfı'na Cumhurbaşkanı kararı 1 Ocak gününden geçerli olmak üzere 1,87 milyar TL'lik kaynak aktarımı yapılacak. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın alınmasının amacı; "yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek için okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev yapacak olan eğitmenler yetiştirmek, bütün eğitim süreçlerinde burs sağlamak, ülkenin mevzuatına uygun öteki eğitim faaliyetlerini yürütmek için kurulmuş olan Türkiye Maarif Vakfı'na kaynak aktarılması" biçiminde açıklandı. Türkiye Maarif Vakfı'na dair bilgi edinmek isteyenler arama motorlarına girerek araştırmalara başladı. İşte herkesin merak ettiği o detaylar...

MAARİF VAKFI NEDİR?

Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar açmak, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kuramlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve AR-GE çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde 6721 Sayılı Kanun ile kurulan vakıftır.

Vakfın Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün Başkan vekilli ise Osman Nuri Kabaktepe'dir. Mütevvelli heyetine Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Aşkın Asan, Selim Cerrah, Doç.Dr. Cahit Bağcı, Zekeriya Akçam, Dr. Mustafa Göksu, Dr. Hasan Taşçı, Prof. Dr. Cihad Demirli, Mahmut Özer seçilmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03