Özel okullarda görev yapan öğretmenler için başvuru detayları!

Özel öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmen/uzman öğretmenler uzman öğretmen/başöğretmen unvanına başvuru yapabilecekler.

Eğitim 23.05.2022, 20:20 İrem Durak
Özel okullarda görev yapan öğretmenler için başvuru detayları!

Özel okullarda görev yapan öğretmenler için başvuru detayları!

Özel öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmen/uzman öğretmenler uzman öğretmen/başöğretmen unvanına başvuru yapabilecekler. İşte o açıklamalar.

Öğretmenlik Meslek Kanununun 5 ve 6'ncı maddelerinin uygulama koşullarını belirlemek üzere hazırlanan Yönetmelik ve Yönerge yürürlüğe girmiş ve Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitim Programı ile Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav Duyurusu 18 Mayıs 2022 tarihinde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyurulmuştur.

Öğretmenlerin kariyer olarak ilerlemeleri ile ilgili usul ve esasları belirleyen mezkür Yönetmeliğin 16'ncı maddesinde özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerin uzman öğretmen/başöğretmen unvanına başvuruda bulunabilecekleri hüküm altına alınmış ve Duyuru'nun "Açıklamalar" başlıklı ikinci kısmında özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerden eğitim programı ve yazılı sınava başvuruda bulunacakların başvurularının Genel Müdürlüğümüzce yapılacak planlama doğrultusunda alınacağı belirlenmiştir.

Bu kapsamda özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen/uzman öğretmenlerin başvuru süreci aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülecektir:

İşte o açıklamalar;

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36