Kılıçdaroğlu'nun Sözcüsü Müslim Sarı Açıkladı: Selin Sayek Böke ve Gül Çiftçi İçin Disiplin Süreci
Halil Uzan
Yargı kararıyla (mutlak bütlan) CHP yönetimine geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) genel merkezde toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Müslim Sarı, parti içi disiplin kurallarına vurgu yaparak Selin Sayek Böke ve Gül Çiftçi hakkında disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu.
Görselde ve haber detaylarında öne çıkan noktalar şunlardır:
"Başka Parti İçin Çalışanlara Disiplin Süreci"
MYK toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sözcü Müslim Sarı, bir siyasi parti üyesinin sorumluluklarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Hem bir partinin içinde olup hem de başka bir parti lehine propaganda yapamaz, o parti lehine çalışamazsınız. Bu konu CHP'nin disiplin kuralları kapsamında değerlendirilmektedir. Önümüzdeki günlerde CHP içinde olup başka parti için çalışan arkadaşlarımıza ilişkin disiplin süreci işleteceğiz."
Öne Çıkan Gelişmeler
-
İhraç Talebi Gündemde: Özgür Özel yönetiminde görev yapan ve Parti Meclisi üyesi olan Selin Sayek Böke ile Gül Çiftçi'nin Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilerek partiden ihraç edilmeleri süreci MYK gündemine taşındı.
Etik ve Ahlaki Sorumluluk Vurgusu: Parti yönetimince yapılan değerlendirmede, parti üyelerinin başka yapılar veya partiler lehine yürüttüğü faaliyetlerin tüzük ve disiplin kurallarına açıkça aykırılık oluşturduğu ifade edildi.