TRT Dizisi İçin 515 Dönümlük Mera Tahrip Edildi: Şikâyet Eden Muhtara "Devlete mi Karşı Geliyorsun?" Yanıtı

iran
Google News

Tokat merkeze bağlı Günevi (Dive) Köyü'nde TRT için çekilen "15'liler" dizisi setinin, Topçam Yaylası'ndaki 515 dönümlük mera alanını tahrip ettiği ve bölgede ciddi çevre kirliliği yarattığı iddia edildi.

 

Merada Ağır Tahribat ve Hayvancılığa Tehdit

  • Siper Kazıları ve Atıklar: Dizi çekimleri kapsamında mera alanında siperler ve mevziler kazıldığı, binlerce lastik yakıldığı ve çöplerin bölgede bırakıldığı öne sürüldü.

  • Hayvan Sağlığı Tehlikede: Günevi Köyü Muhtarı Önder Konuk, köyde 500-600 büyükbaş ve bine yakın küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, sahada kalan lastik telleri ve atıkların hayvanların hayatını doğrudan riske attığını vurguladı.

Resmi Makamların Tepkisi ve Hukuki Süreç

  • "Devlete mi Karşı Geliyorsun?" Tepkisi: Tahribatı engellemek ve alanın temizlenmesini sağlamak için İl Özel İdaresi'ne başvurduğunu belirten Muhtar Konuk, projeyi TRT'nin yürütmesi gerekçe gösterilerek "Sen devlete karşı mı geliyorsun?" şeklinde tepkiyle karşılaştığını aktardı.

  • Yatırımlar Durduruldu ve Dava Açıldı: Yapılan suç duyurularının takipsizlikle sonuçlandığını belirten muhtar, yapım şirketine doğrudan dava açacaklarını duyurdu. Ayrıca şikâyetlerin ardından köye yapılması planlanan kamu yatırımlarının durdurulduğunu iddia etti.

  • Yorumlar (0)
    Henüz yorum yapılmamış.
    <