1 Aylık Kedi Ne Yer? 1 Aylık Kedi Beslenmesi

Yavru kedilerin 1 yaşına gelmelerine kadarki beslenmeleri hayatlarının geri kalan zamanında sağlıklı olabilmeleri için beslenmeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Yavru kedilerin beslenmesi büyük önem taşır. Yüksek besin değeri olan yiyeceklerin verilmesi onlar için hayati derecede önemlidir

Kedi 05.09.2020, 16:00 05.09.2020, 16:02
1 Aylık Kedi Ne Yer? 1 Aylık Kedi Beslenmesi

   Yavru kedilerin beslenmeleri ve enerji ihtiyaçlarını karşılamaları için yetişkinlik dönemlerinde 3 kat fazla olmaktadır. anne sütü 6 ile 7 hafta kadar verilirken sonrasındaki beslenme alışkanlığının düzenli olması önemlidir. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen yavrular büyüme zamanlarında dört ile beş öğün beslenir.

Yavru kedilerin yanlarında sürekli olarak su bulunmalı ve temizlikleri kontrol altına alınmalıdır. Yavru kedinin sıcak ortamda tutulması önemlidir. Tüyleri yeni çıkmışsa da onları ısıtabilecek yağ ve tüy yoktur. Kediyi sıcak tutmak adına çözüm ise ev ya da kutudur.

Yavru Kediler Hakkında Belirli Özellikler

Yavru kediler ilk haftada işitme, tat ve koku duyularını geliştirirler. Gözleri ise kapalıdır. İkinci haftada yavru kedinin gözleri açılmış olur ve odaklanmaya başlar. Yavrular kalmış oldukları yeri koklamaya başlar, çevresini tanır. Üçüncü haftadan sonra yavaş yavaş sosyalleşmeye ve oyun oynamaya başlar. Dördüncü ay ve beşinci aylardan sonra merak duyuları, dişleri ve birçok gelişim tamamlanmıştır.

1 Aylık Yavru Kedinin Beslenmesi

Sıradan kedi yavrularının 100 gram gibi vücut ağırlıkları için 30 ml süt gerekir. Fazla yemek vermek de sağlık için doğru olmamaktadır. Şöyle ki;

1 haftaya kedi yavruları 2 ile 3 saatte bir beslenmelidir.

2 haftalık kedi yavruları maksimum olarak 4 ya da 6 saatte bir beslenmelidir.

3 haftalık ve daha büyük kediler de ortalama olarak 6 ile 8 saatte beslenmelidirler.

Yavru Kediye Süt Verme

Kedi biberonuna ihtiyaç bulunur. Kediler için biberon petshop ile eczaneden alınabilir. Sütün ısısı 30 ile 35 derece olmaktadır. Süt ısıtılmalıdır. Cezve yardımıyla da ısıtma işlemi yapılabilir. Yavru kedi 6 hafta sonunda da sütü bırakarak mamaya başlaması önerilmektedir.

Yavru kedi en az 1 aylık olana kadar anne sütü ile beslenmelidir. Anneye ve yavruya göre bu süre değişiklik göstermektedir. Anne kedinin sütü yetersiz ise 1 aydan sonra yavru kedi mamalarla tanıştırılmalıdır. Yavru kediye anneden gelen süt fazlaysa sütün süresi 2 aya kadar da uzatılabilir. Yavru kedi diş çıkarmaya başladığında da zaten yavru sütten kesilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12