Kedi Bakmanın Aylık Maliyeti 2022

Kediler ile bir arada yaşamanın ve onların kendilerine özgü karakterlerini keşfederek ucu bucağı olmayan bir sevgiyi onlarla paylaşma duygusunun muhteşem bir deneyim olduğunu belirtmek gerek.

Kedi 11.10.2021, 17:33 22.03.2022, 13:59 İrem Durak
Kedi Bakmanın Aylık Maliyeti 2022

Kedi Bakmanın Aylık Maliyeti 2022

Kediler ile bir arada yaşamanın ve onların kendilerine özgü karakterlerini keşfederek ucu bucağı olmayan bir sevgiyi onlarla paylaşma duygusunun muhteşem bir deneyim olduğunu belirtmek gerek. Fakat aynı şekilde onlarla yaşamanın, onlara sağlıklı olduğu kadar mutlu ve konforlu bir yaşam sunabilmenin de masraflı olduğunu göz ardı etmememiz gerek. Kedilerin masrafı her daim öngörülemese bile genel geçer temel gereksinimleri olduğundan yola çıkarak 1 kedinin aylık masrafı hakkında fikir sahibi olabilmemiz mümkün. Böylece sahiplenme kararlarında daha doğru adımlar atabilmekte, dostlarımıza açmış olduğumuz kapıların mutlulukla kapanmasını sağlayabiliriz.

Kedilerin Temel Masrafları

Kedilerin temel masrafları; onların sağlıklı beslenebilmeleri, olası hastalıklara karşı aşılanmaları ve genel sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi, temel bakım süreçlerinin yürütülmesi ve konforlarının yükseltilmesi gibi faktörler doğrultusunda şekillenmektedir.

Kedilerin Veteriner Masrafları 2022

Kedilerin veteriner hekimlere düzenli bir şekilde muayene olmaları gerekmektedir. Kediler yaşadıkları sağlık problemlerini dile getiremezler ve dahası sağlık sorunları sebebiyle sergiledikleri fiziksel ya da davranışsal değişimleri anlamlandırmak da her zaman mümkün olmayabilecektir. Düzenli aralıklarla, ki bu aralıklar yine veteriner hekimler tarafından kedi özelinde belirlenmektedir, dostlarımızın genel sağlık muayenelerinin yapılması gerekecektir. Böylece ilerlemiş olması durumunda sağlık için risk oluşturabilecek problemlerin erken dönemde teşhisi ve tedavisi mümkün olabilir.

Kedilerin veteriner masrafları ile ilgili olarak kesin bir bilgi veremeyiz fakat ortalama olarak aşı fiyatlarını aktarabilmemiz mümkün. 2021 yılında yavru kedi sahiplenenlerin ilk bir sene boyunca aşı için harcamaları gereken toplam tutar 1000 - 1400 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Kedi aşı masrafı için belirtilen bu fiyat aralığına uygulama sıklıkları çok olan iç ve dış parazit uygulamaları da dahil olmaktadır. Yetişkin kedi aşı masrafı için bu fiyat 1000 TL civarına düşmektedir. Muayene ücret aralığı ise bu kalemden bağımsız olmakla beraber veteriner hekim kliniklerinin belirlemiş oldukları fiyatlar doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Buradan yola çıkılarak kedilere bakmanın aylık maliyeti için veteriner hekim ziyaretleri için ortalama 90 - 150 TL arasında bir bütçe ayrılması gerektiğini çıkarabilmemiz mümkün.

1 Kedinin Aylık Masrafı Ne Kadar?

Mama masrafları ile kum masraflarının da olduğu düşünüldüğünde kedi bakmanın aylık maliyetinin minimum 200 - 250 TL olduğu bilinmelidir. Kedilerin masrafı temel ihtiyaçlar için gerçekleştirilen tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Kimi zaman bu masraflar azalabilirken kimi zaman ek masraflarla karşılaşmak da mümkündür.

Kedilerin temel ihtiyaçlarını sağlık kontrolleri, mamaları ile kum üçlüsüne indirgemek de çok sağlıklı bir bakış açısı olmamaktadır. Kedilerin oyuncakları, ihtiyaç duydukları takviyeler, ödül mamaları, bakım ürünleri ve konforlarını sağlayacak ürünler de elbette ki dostlarımız için gerekli olabilecektir. Ancak bu ihtiyaçların her ay düzenli bir şekilde temin edilmesi gerektiği düşünülmemelidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04