Tüy Dökmeyen Kediler

Bilinir ki kedilerin en kötü tarafları tüy dökmeleridir. Alerji, temizlik kaygısı ve başka türlü şeyler. Peki tüy dökmeyen kedi var mıdır? Detaylar haberimizde…

Kedi 28.11.2020, 16:27 İrem Durak
Tüy Dökmeyen Kediler

Tüy Dökmeyen Kediler

Sokakta yürürken ya da bir yere ziyarete giderken evlerinde gördüğümüz minik kedilere hemencecik ısınırız. Kediler daima insanları kolay bir şekilde tavlamayı başarır. Üstelik de bunun için ekstra çaba sarf etmezler ve doğallıkları da tesirli bir etkileme şeklidir. Kedi sahiplenmeyi bu yüzden hemen hemen herkes aklından geçirmiştir. Kimileri kedi bakımını üstlenmekten korkmuş kimileri ise gözünü karartarak kedi sahiplenmiş. Bilinir ki kedilerin en kötü tarafları tüy dökmeleridir. Alerji, temizlik kaygısı ve başka türlü şeyler. Peki tüy dökmeyen kedi var mıdır? Detaylar haberimizde…

İlk sıradaki kedi British Shorthair Kedisi: Tüyleri En Az Dökülen Kedi Cinsi olarak bilinir. Tüyleri gri tonlardadır. Ancak en çok açık gri tonlarında olanlara rastlanır. Tüylerinin kısa olması ise dökülmelerine karşı ciddi önlemdir. Yapısı itibari ile çok az dökülen tüyleri sayesinde zahmetsiz bakım sağlamaktadır. Tombul yüzlü ve yuvarlak hatları ile çok sevimlidir.

İkinci sırada ise Burmilla Kedisi bulunur. Vücutları iridir ve orta boy bacakları vardır. Çekik gözleri ile hatlarındaki mükemmel oranlar sayesinde karizmanın vücut bulmuş halidir de denebilir. Tüy yapısı katmanlardan oluşur ve yoğun bir dizilim gözlenir. Kısa boyuyla da dikkat çeker. Özellikle de yüzünün alt kısmındaki hizadan karın tarafının bitimine kadar ve bazen de patilerine kadar krem renktedir. Sırt kısmı ve kuyruk tarafı siyah-gri renk karışımından oluşur.

Üçüncü sırada Habeş (Abyssinian) Kedisini verebiliriz. Aşırı büük, geniş ve uzun kulakları bulunan bu kedinin ilgi çekici kısmı ise yüz ile vücut hatlarıdır. Üçgen suratlı kocaman yeşil gözleri bulunan kocamak yeşil gözleri olan kedinin tüyleri oldukça kısa ve çok sıktır. Tüy dökülmesi bu yüzden çok azdır. Metabolizmaları da tüy dökmemeye programlıdır.

Abyssinian kedisi dördüncü sırada. Görüp görebileceğiniz en hiperaktif kedilerden biridir. Oyun oynamayı çok sever ve kıpırdak patileri vardır. ancak öyle top yakalama gibi basit aktivitelerden değil daha ağır aktiviteleri sever. Onun için elbette ki eşyaları yakalamak kıymetlidir fakat bu kedi biraz da maymun iştahlıdır. Atlamalı zıplamalı oyunları severler. Kişiye sokulup sevgisini belli eder ve muhteşem duygu ile afacanlık sergileyerek size gelecektir.

Sphynx Kedisini beşinci sırada verebiliriz. Doğduklarında cansız görünürler ve seyrek tüyleri vardır. Fakat ortalama olarak 12. Haftalarında cılız olan tüyleri bir anda dökülür ve gerçek hallerini alırlar. Genetik olarak da olağan dışı gelişen deformasyonları söz konusudur. Elbette ki bazı hastalıklara da yatkınlıkları daha fazladır. Fakat şimdilerde teknolojinin ilerlemesi ile birçok hastalıklarının tedavileri mümkün.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11