Kredi Kartı Olmadan Araç Kiralanır Mı?

Kredi kartı olmayan kişiler nasıl araç kiralayabilirler? Kredi kartsız araç kiralama şartları nelerdir?

Kredi Kartı 22.10.2020, 09:47
Kredi Kartı Olmadan Araç Kiralanır Mı?

Günümüzde pek çok araçlar kiralanıyor. Yerine göre kimi senet imzalattırıyor, kimi kredi kartı ile kimi ise kapora vererek kiralıyor ama araç kiralamanın asıl yöntemi kredi kartıdır. Resmi rentacarlardan araba kiralamak istiyorsanız, ancak ve ancak kredi kartınız varsa kiralayabilirsiniz.

Aksi takdirde şirkette izin vermez, sistem de izin vermez. Normal bir kredi kartınız olursa araç kiralamak için yeterli olacaktır. Başka bir şeye ihtiyacınız yok. Tek yapmanız gereken eğer internet üzerinden aracı kiralayacaksanız, internet üzerinden kredi kartı bilgilerinizi gireceksiniz ya da şirkete giderek aracı kiralayacaksanız, yanınızda kredi kartı ve kimlik kartınızı götürerek aracınızı kiralayabilirsiniz. Her şey bu kadar basit.

Kredi Kartı İle Nasıl Araç Kiralanıyor?

Kredi kartınız varsa ve araç kiralamak istiyorsanız, kredi kartınız ile beraber rentacar firmasına gideceksiniz. Kiralamak istediğiniz aracı bulacaksınız. Araçtan eminseniz, şirket işlemleri başlatır, bütün ücretleri hesaplar ve sonra sizden kredi kartınızı isterler.

Kredi kartınızın olması gerekmesinin sebebi, aracınız için sizden bir depozito alınır. Depozito bir güvence parasıdır. Dolayısıyla arabayı kullanırken herhangi bir şey olduğu zaman depozitodan ücretini alırlar. Herhangi küçük bir kaza olur veya arabanın içi çok kirlendi ve mecburen rentacar şirketi temizlemek zorunda kalırsa, temizlik ücreti depozitodan alınır.

Eğer ki aracınızı internet üzerinden rezerve edecekseniz, kredi kartınızdan kapora alınır. Kaporayı ödedikten sonra gününde rahatlıkla rentacara gidip aracınızı kiralayabilirsiniz.

Kredi Kartı İle Araç Kiralama Ücreti

Araç kiralamak için ne olursa olsun mutlaka kredi kartına ihtiyac olacak. Dolayısyla nakit vereyim de kurtulayım diye bir şey yapamıyorsanız. Artık her şey bilgisayarlı bir sistem ile çalıştığından, sadece kredi kartı ile araç kiralayabilirsiniz. Kredi kartı ile araç kiralamanın ücreti, araçtan araca değiştiği gibi, kaç gün kiralayacağınıza göre de değişkenlik gösterir.

Depozito ve kapora miktarı da kiralayacağınızı gün sayısına göre değişkenlik gösterir ve ona göre kredi kartınızdan ücretler hem bloklanır, hem de çekilir. Bu sebeple aracınızın bütün ücretini ancak kiralarken sisteme giriş yaptığınızda öğrenebilirsiniz. Araçların günlük, haftalık, aylık ya da daha uzun bir süre için kiralayacaksanız, sabit ücretlerini internetten veya şirketten öğrenebilirsiniz.

Araç Kiralarken Kredi Kartının Bloke Edilmesi Ne Demek?

Aracınızı kiralarken depozitonuz kredi kartınızda bloklanır. Bu bloklanma, bankanın yaptığı bloklanma değildir, dolayısıyla borcunuz olduğu için değil. Kredi kartında rentacar ile anlaştığınız depozito miktarı bloklanır ki, depozitonuz harcanmasın, çünkü aracınızı teslim ederken arabada herhangi bir hasar olduğu takdirde, depozitodan ödemesi yapılacaktır.

Aracınızda herhangi bir sıkıntı yoksa, depozitonuz size geri iade edilecektir. Dolayısyla depozito ille kullanılacak anlamına gelmiyor, fakat aracı teslim edip aracın kontrolü bitene kadar depozitonuz bloklanmaktadır. Bütün işlemler bitince bloke kaldırılır ve size tekrar ödenir veya herhangi bir işlem varsa, ücretler alınır ve kalan miktar iade edilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36