Otomobil Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Otomobil satın almadan önce nelere dikkat etmen gerektiğini biliyor musun? Pişman olmamak için bu habere dikkat et.

Otomobil 06.08.2020, 21:19 07.08.2020, 14:16
Otomobil Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yıllardır otomobil alma hayaliniz var ve modelleri incelediniz, araçların tüm özelliklerini biliyorsunuz. Otomobil almak için gereken tüm isteklerinizi karşılayan modeli buldunuz ve alacaksınız. Ancak dikkat etmeniz gereken noktalar var. Sıfır araba alıyorsanız risk azalsa bile ikinci el araç piyasasında mutlaka gözlerinizi dört açmanız gerekiyor. Öncelikle kendinize şu soruları sorun: “Almak istediğim araçta hangi özellikler benim için önemli?” ve “En çok neye önem vermeliyim?” bu sorular aynı zamanda size araba alırken hangi özelliklere dikkat edilmeli sorusunu da cevaplayacaktır. Alınacak otomobilin sizi mutlu etmesine önem verin. Huzurlu hissettirmesi, güven vermesi ve konforu sizin için önemli olmalı.

Aracın Özelliklerinden Hangileri Önemli?

Aracın önemli olan çeşitli faktörleri var. Bunlar; tipi, modeli ya da stili, fiyatı, performansı, hızı, yeniliği, zevki, servisi, aksesuarları, güvenliği ve yeni mi ya da kullanılmış mı gibi etkenler önemlidir. Araç almak aynı zamanda hayatınızın güvenini sağlamak anlamına da gelmektedir. Aracın yol tutuş kapasitesi, savrulmaması ya da motor özellikleri dikkat edilmesi gereken önemli yerler. Aracın performansı sizi de etkileyecektir. Dolayısıyla mutlaka ama mutlaka gereken şeyleri atlamamak ve tüm muayeneleri yaptırmak riskleri önleyecektir.

Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir otomobil beğendiniz sıfırsa gereken kontrolleri zaten rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Sürüşü, konforu, bakımı ve özellikleri belli ediyor kendini. Ancak baktınız fiyatı çok yüksek ve ikinci el almak istediniz. İşte o zaman biraz dikkat etmenizde fayda var. İyi bir araç almak istiyorsanız;

  • Deneyimli oto eksperler tarafından kontrol ettirmeniz gerekir. Tabi aracı satan kişiyle beraber baktırmanız doğru olur.
  • Almak istediğiniz otomobilin geçmişini, araç broşürlerini, özelliklerini öğrenmeniz lehinize olacaktır.
  • Otomobilin birden çok satanı varsa elinizden geldiğince hepsiyle görüşmeye ve test sürüşü yapmaya bakın. Bu size tecrübe katacaktır.
  • Test sürüşünü yapmadan önce motor yağını kontrol etmenizde fayda vardır.
  • Motor yağının renk ve seviyesinde fark olmamalıdır.
  • Herhangi bir fark varsa bilmeniz gerekir ki sürüşten önce değiştirilmiştir.
  • Tekerleklerin aşıntısını kontrol etmelisiniz.
  • Servis bakım kayıtlarını sorun, kayıt varsa olumlu düşünebilirsiniz.
  • O aracı kullanan tanıdık kimseleriniz varsa fikir almanız lehinize olacaktır.
  • Otomobilini almak istediğiniz kişinin iş yerini inceleyebilirsiniz.
  • Bakımsız bir iş yeri varsa muhtemeldir ki araca da iyi bakmamıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08