Toyota, Tüm Dünyada Satışa Çıkacak İlk Elektrikli Otomobilini Tanıttı: bZ4X

Toyota, bütün dünyada satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobil modeli olarak tasarladığı bZ4X'i resmen tanıttı.

Otomobil 20.04.2021, 14:30 İrem Durak
Toyota, Tüm Dünyada Satışa Çıkacak İlk Elektrikli Otomobilini Tanıttı: bZ4X

Toyota, Tüm Dünyada Satışa Çıkacak İlk Elektrikli Otomobilini Tanıttı: bZ4X

Toyota, bütün dünyada satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobil modeli olarak tasarladığı bZ4X'i resmen tanıttı. Araç, mevcuttaki RAV4 modelinin çok daha fazla "karizmatik" versiyonu şeklinde görünüyor. Japon otomotiv devi, aracın teknik detayları ile ilgili ise henüz paylaşım gerçekleştirmedi. Toyota, Tüm Dünyada Satışa Çıkacak İlk Elektrikli Otomobilini Tanıttı: bZ4X

Dünyanın en büyük otomobil devlerinden olan Toyota, dünya çapında satışa çıkaracağı ilk tam elektrikli otomobil modeli "Toyota bZ4X" konseptini resmen tanıttı. Toyota, geleneksel ile fütüristik tasarım çizgilerini birleştirdiği yeni otomobilinin tasarımı ile ilgili en ince ayrıntısını bile paylaşmış olsa da teknik detayları ile ilgili pek bilgi vermedi.

Toyota tarafından duyurulan bilgilere göre yeni "bZ", Japon şirketin elektrikli otomobilleri için oluşturdukları yeni bir alt marka olarak yer alacak. Dolayısı ile gelecekte karşımıza çıkacak olan diğer elektrikli Toyota otomobillerin de bZ ön eki ile adlandırılabileceğini söyleyebiliriz. Toyota'ya göre ise bu bZ'nin açılımı olarak Beyond Zero yani "Sıfırın Ötesinde".

Toyota'nın dünya çapında satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobil: bZ4X

Toyota bZ4X, Japon otomotiv devinin Subaru ile beraber geliştirdikleri e-TNGA platformu üstüne inşa edilmiş durumda olan ve dört tekerden çekişe sahip araç olduğu biliniyor. bZ4X için "konsept" ifadesini kullanılıyor olsa bile paylaşılan görüntüler, tasarımın seri üretime geçilmesi için son haline getirildiğini gösteriyor.

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi Toyota, bZ4X ile ilgili neredeyse hiçbir teknik detaya yer verilmedi. Bu sebeple şu an için tasarımı ile ilgili olarak konuşmak daha doğru olacak. Yeni Toyota bZ4X'e ilk baktığınızda fütüristik çizgilerle süslenen bir RAV4'e bakıyor gibi hissetmeniz normal.

Bununla beraber bZ4X, bariz bir biçimde çok daha keskin tasarım çizgilerine ve "buruşuk" gövde tasarımı bulunuyor. Yeni tasarım, tercihi ise sadelikten yana kullanmayı sevenleri rahatsız etme potansiyeli taşıyor olsa bile genel olarak daha "karizmatik" bir otomobil görüyoruz.

Yeni Toyota bZ4X, 2022 senesinin ortalarında dünya çapında satışa çıkarılacak. Yine de aracın Türkiye'ye gelişi için 2023 senesi olabileceğini belirtmekte fayda var. Toyota'nın bZ4X için paylaştığı videoları internet üzerinden izleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11