Hafta Sonu Noterler Açık Mı? Cumartesi Pazar Noterler Çalışıyor Mu?

Tasdik etme ve alım satım işlerinde çok önemli bir yerde olan noterler ve çalışma zamanları birçok insan tarafından araştırılmaya devam ediyor. Noterler birçok kurumsal işinizi halletmeye yarar. Noterler aracılığı ile tapu işlemleri de gerçekleştirilebilir. Peki hafta sonu noterler açık mı? Cumartesi-Pazar noterler çalışıyor mu? Bu soru birçok kurumsal işi olan insanın merak ettiği bir sorudur.

Özel Haber 11.03.2022, 00:14 Mehmet Kurt
Hafta Sonu Noterler Açık Mı? Cumartesi Pazar Noterler Çalışıyor Mu?

Noterlerin Çalışma Saatlerini ve Günlerini Kimler Araştırıyor?

   Özellikle hafta sonu işi olmayan kişiler çalışma saatlerini merak ediyorlar. Ya da hafta içi işi olan ve noter işlerini hafta sonu halletmek isteyen vatandaşlar da bu durumu araştırma halindeler. Birçok vatandaş hafta sonu noterlerin açık olmasının kolaylık olacağını düşünüyor. Özellikle şehirdeki insanlar için bu uygulamanın olması işleri daha da hızlı hale getirecektir. Yoğunluktan zaman bulmaya çalışan insanlar böylelikle işlerini halledebilir.

Noter Nedir Ne İşe Yarar?

   Noterler resmi olan işleri yapmak için vardır. Ayrıca insanların haklarını güvence altına alırlar ve korurlar. Daha çok onay ve protesto işi için kullanılırlar. Noterlerde onaylı belge ve tescilli evrak gibi işlemler yapılır. Peki, birçok işlemin yapıldığı noterlerin Çalışma saatleri nasıl? Hafta sonu noterler açık mı? Cumartesi-Pazar noterler çalışıyor mu?

Noterlerin Çalışma Saatleri

   Özellikle hafta sonu noter işlerini halletmek isteyen birçok vatandaş noter saatlerini ve açılış zamanını araştırmaya başladı. Peki hafta sonu noterler açık mı? Cumartesi pazar noterler çalışıyor mu? Birçok resmi işin hallolabileceği noterler için işe başlama saati sabah 09.00. Öğle arası ise 12:00-13:00 saatleri arasındadır. Kapanış saatleri ise 17.00’dır.

Noterler Hafta Sonu Açık Oluyor Mu?

   Geçen seneyle birlikte bazı illerde belirli saatlerde hizmet verilmeye başlandı. Bu hizmet illere göre değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla her saate göre il bazında işler de farklı olmaktadır. Bu uygulama özellikle hafta içi işi olanlar ya da hafta sonları boş vaktinde noter işlerini halletmek isteyen vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan bir uygulama oldu. Vatandaşların çoğu bu uygulamadan memnun görünüyor. Şehirde yaşayan kişiler için de yoğunluk arasında oldukça kullanışlı bir hal aldı.

Noterde Yapılabilecek İşlemler

    Özellikle evrak işlemlerinde notere çokça ihtiyaç duyulur. Noterlerde belge işlemlerini kolayca halledilebilir. Noterler kurumsal alanda çalışan kurumlardır. Noterlerde yapılacak bir sürü iş vardır. Bu işlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Vasiyetname
  • Kira sözleşmesi
  • Evlilik sözleşmesi
  • Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi
  • Emanet işlemleri
  • Tanıma senedi
  • Şirket sözleşmesi

     Bunlar gibi birçok işlem noterlerde gerçekleştirilebilir. Ayrıca bu işlemler sırasında noterlerde bazı ücretler alınabiliyor. Bu ücretler noter evrak bedeli, sıfır araç satış ücreti, noter ücreti gibi işlemlerden oluşuyor. Bu gibi işlemlerle noterlerde farklı işler için fiyat ücretlendirmesi de ona göre yapılmaktadır. Birçok vatandaş notere hafta sonu gitmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12