Kendi Jakuzinizde Yapabileceğiniz Hidroterapi Türleri

Sıcak bir banyo yaptıktan sonra, muhtemelen sadece temiz olmaktan kaynaklanmayan bir ferahlık hissi duymuşsunuzdur. Bu dinginlik ve hafiflik hissine hidroterapi neden olur ve doğru ekipman ve tekniklerle kullanıldığında vücudunuzu iyileştirebilir ve şarj edebilir.

Özel Haber 25.12.2022, 13:50 Mehmet Kurt
Kendi Jakuzinizde Yapabileceğiniz Hidroterapi Türleri

Su terapisi olarak da adlandırılan hidroterapi, suyun terapötik amaçlar için kullanılmasıdır. Farklı sıcaklıklarda, basınçlarda ve farklı maddelerle karıştırılmış suların tümü hidroterapi olarak nitelendirilir. Fizyoterapistler genellikle çeşitli hidroterapi teknikleri için ekipman olarak jakuzi kullanırlar.

Bunu sıcak ve soğuk ayarları ve basınç kontrolleri olan tüm jakuzi modelleri (gömme jakuzi, ahşap panelli jakuzi, çift kişilik jakuzi) ile yapabilirsiniz.

Peki, jakuzinizde keyfini çıkarabileceğiniz farklı hidroterapi türleri nelerdir?

Evde Deneyebileceğiniz 4 Tür Hidroterapi

Hidroterapide birçok farklı teknik kullanılmaktadır. Bazıları, uzuvlarınızı soğuk, nemli bir havluya sıkıştırmak ve kurulamak ve ılık, kuru bir havluya sarmak gibi basittir. Bu uygulamalar kolay ve evden yapılabilse de en iyi sonuçlar kendinizi tamamen ılık suya daldırmak ve vücudunuza hafif su basınçlarıyla masaj yaptırmaktan gelir.

1. Watsu

Bu, suya girmişken masaj yaptırdığınız bir su terapisi şeklidir. Jakuzi jetleri, kaslarınızı nazikçe gevşetmek ve germek için benzer kas uyarımı sağlar.

2. Kontrast Hidroterapi

Bir dizi sıcaklık değişikliği kullanılarak kas iltihabı ve kas ağrısı büyük ölçüde azaltılabilir. Kontrast hidroterapi kullanırken zamanlama dikkate alınmalı ve ısı döngüleriniz her zaman soğuk bir banyo veya durulama ile sona ermelidir.

Örneğin, bir antrenmandan sonra kontrastlı hidroterapi, kendinizi yaklaşık 5 ila 10 dakika soğuk su ile soğutmakla başlamalıdır. Ardından, kaslarınızı tekrar ısıtmak için yaklaşık 20 dakika sıcak bir küvete girmelisiniz, bu noktada ağrınız azalmaya başlamalıdır. Son olarak, 5 ila 10 dakika daha süren soğuk bir duşla tedaviyi sonlandırın.

Bu teknikte kullanılan su sıcaklığının donma veya kaynama olmaması gerektiğini unutmayın, sadece sıcak/soğuk ancak yine de rahat olan sıcaklıkları kullanın.

3. Su Egzersizi

Suyun kaldırma kuvveti insan vücudu üzerindeki yerçekimi baskısını azaltır. Bu prensibi kullanarak, jakuzide egzersiz yapmak, başka türlü zorluk çekecek olanlar için aktif kalmanın çok pratik bir yoludur. Suda egzersiz, daha geniş bir hareket aralığı sağlar ve daha az eklem ağrısı içerir.

Ayrıca, sporcuların kaslarını ısıtması ve yorucu bir çalışma sırasında yaralanmayı önlemesi için jakuzide esneme çok yaygındır.

4. Meditasyon

Meditasyon, fiziksel bir hidroterapi türü olarak kabul edilmese de hala yaygın olarak bir ağrı kesici biçimi olarak kullanılmaktadır. Jakuziler, meditasyon yaparken zihinsel dengeyi teşvik eden sessiz ve yatıştırıcı bir ortam sağlar.

Örneğin, vücut taraması meditasyonunda (progresif gevşeme olarak da adlandırılır), zihniniz vücudun gergin veya ağrılı bölgelerini bulmaya ve zihninizi ağrı veya gerginliğin kaybolmasına izin vermek için kullanmaya odaklanır.

Jakuzideyken, su jetlerinin vücudunuzdaki herhangi bir gerilimi veya ağrıyı temizlediğini hayal etmek iyi bir uygulamadır. Aslında, neredeyse tüm meditasyon türleri, sakinlik ve fiziksel rahatlık sağlayan bir jakuzide gerçekleştirilebilir.

Hidroterapinin Faydaları Nelerdir?

Hidroterapi, bir fizik tedavi yöntemi olarak kullanılır ve artrit ve fibromiyalji dahil olmak üzere çeşitli tıbbi sorunların tedavisine yardımcı olabilir . Eklem ve kas ağrıları, jakuzide kaybolur ve kullandıktan sonra tüm vücudunuzdaki gerginliği azaltıyor gibi görünüyor.

Artan sirkülasyon ve sinüslere sıcaklık ve nem sağlayan buhar nedeniyle baş ağrıları ve soğuk algınlığı semptomları bazen bir jakuzi zamanı ile giderilebilir.

Ancak kalp hastalığı, ateş gibi rahatsızlıklarınız varsa veya hamileyseniz jakuzi kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Jakuzimi Hidroterapi İçin Nasıl Kullanabilirim?

Akşamları jakuzi kullanmak, yatağa hazırlanmanın harika bir yoludur. Ilık su tedavisi, vücudunuzun çekirdek sıcaklığını soğutur ve beyne uyku sinyalleri gönderir. Su jetlerinden yapılan masaj, gecenin bir yarısında ortaya çıkan ağrıları silerek veya dindirerek derin bir uyku sağlar.

Jakuzide bu tür hidroterapinin açık ara en büyük avantajı sunduğu huzur ve dinlenmedir. Stres, dünyada olması gerekenden çok daha fazla hastalığa neden oluyor ve jakuziye girmek, stresten kurtulmanın en iyi ilaçlarından olabilir.

 Jakuzi alırken göz önünde bulundurmanız birçok seçenek olabilir. Unutmayın, aldıktan sonra pişman olmamak için öncelikli hedefiniz jakuzi fiyatları yerine gereksinimlerinizi nelerin karşıladığını anlamak olmalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14