Kumaş Sandalye Nasıl Temizlenir? Lekeler Nasıl Temizlenir?

Kumaş sandalyelerin temizliği oldukça kolaydır, yöntemini bilirseniz. Kumaş sandalye temizliğnini nasıl olması gerektiğini bu sayfada detaylıca öğrenin.

Özel Haber 22.08.2020, 20:09
Kumaş Sandalye Nasıl Temizlenir? Lekeler Nasıl Temizlenir?

Yemek masası sandalyelerinin kir tutmalarının olasılığı çok yüksektir. Özellikle çok misafir alan ve küçük çocuk bulunan evlerde sandalyelere yemek ve içecek dökülmesi çok yüksek olasılıklı bir durumdur.  Hele ki sandalyeler kumaş kaplı ise leke ve kirlerin çıkarılması daha da zordur.

Kumaş kaplı olan sandalyeleri temizlemek yeni alınmış gibi görünmelerini sağlamak için temizlik ürünlerinin doğal olanları tercih edilebilir. Sandalyeler temizlenmeye başlanmadan önce kumaşın temizlik uyarıları dikkate alınmalı ve sandalyenin kumaşına uygun olan temizlik yöntemi seçilmelidir.

Doğru yöntemle koltuk kumaşları derinlemesine temizlenebilir. Ev hanımları özellikle kumaş sandalye lekeleri nasıl çıkar sorusunu sürekli aratmakta ve kimyasal kullanmak istemeyen hanımlar doğal yöntemler bulmaya çalışmaktadır.  İşte kumaş sandalye lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilen doğal yöntemler.

Lekeleri Çıkarmak İçin Kullanılan Yöntemler

Lekeleri çıkarmak için düzenli aralıklarla temizlik yapılması çok önemlidir. Lekeler bekledikçe kumaşın alt kısmında doğru ilerler ve çıkarılması zor bir hale gelir.  Sandalyeleri düzenli temizleyerek kir ve leke birikimini önlemek mümkündür. Düzenli temizlik ile ilgili olarak yapılabilecek ilk şey elektrikli süpürge kullanımıdır.

Kumaş döşemeli olan mobilyaların temizlenmesinin ilk adımı daima süpürge kullanmak olmalıdır.  Elektrikli süpürge ile kumaştaki toz ve yerleşmiş olan toz tabakalarını kaldırmak daha kolaydır ve birçok lekenin görünümü de hafifletilmiş olur. Diğer bir yöntem ise buharlı temizleyici kullanımıdır.  Su ve temizlik solüsyonlarının aksine buharlı temizleyiciler lekeye nüfuz ettirilerek leke'nin gevşetilmesi ne sağlar.  Derin temizlik ile güçlü lekeleri çıkarmak için buharın yüksek sıcaklığı o bölgede dezenfekte etmiş olur.

Kumaş sandalyelerden aynı zamanda küf ve akarlar ortadan kaldırılır. Bu hali yöntemleri kullanamayacak olanlar ise mutlaka sabun kullanmalıdır.  Sabun çözeltisi içeriği sıvı bulaşık sabunu olabilir.  Sprey şişesine 2 bardak sıcak su doldurulduğunda içerisine de 2 çay kaşığı sıvı bulaşık sabunu eklendiğinde temel lekeleri gideren etkili bir solüsyon oluşturulacaktır.  Sıcak bulaşık sabunun suyu sandalyenin kirli yüzeylerinin üzerine dikkatli bir şekilde püskürtülmelidir.

Ardından kir ovalanarak temizlenmeli ve havlu ile mümkün olduğu kadar nem emdirilmelidir.  Sandalyede eğer sabun kalıntısı bulunuyorsa nemli havlu ile silmeye devam edilmeli.  Ancak sandalyenin kurumadan üzerine oturması engellenmelidir. Çünkü nem sandalyenin içerisinde hapsolursa küf oluşmasına sebep olabilir.  Ayrıca sandalyeler silindikten sonra bir süre havalandırılması gerekir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35