Meral Akşener'in Eşi Kim? Nerelidir ? Kaç Yaşında?

İyi Parti lideri Meral Akşener, siyaset gündeminde etkili olan önemli liderler sıralamasında üstlerde yer alıyor. Sert söylemleri gündemden inmeyen Akşener'in özel hayatı ve eşi merak ediliyor. Peki Meral Akşener'in eşi kim? Nerelidir ? Kaç yaşında? İşte merak edilenler…

Özel Haber 14.12.2021, 14:06 14.12.2021, 15:01 Mehmet Kurt
Meral Akşener'in Eşi Kim? Nerelidir ? Kaç Yaşında?

Meral Akşener Türkiye’nin kadın siyasetçileri arasında adından oldukça fazla söz ettirmektedir. Kısa süre içerisinde partisini oldukça büyüten Akşener sert söylemleri ile gündemden düşmemektedir. İyi Parti’nin kurucusu olan Akşener son zamanlarda çok sık ekranlarda görülmektedir. Akşener partisini büyütmek için uğraşırken başarılı siyasetçinin hayatı, eşi de merak edilmektedir. Peki Meral Akşener kimdir, çocuğu var mıdır, eşi kimdir? İşte merak edilenler…

Meral Akşener'in Eşi Kim? Nerelidir? Kaç Yaşında?

Özel yaşantısına ile ilgili araştırmalan yapılan ve 18 Temmuz 1956 senesinde İzmit’te dünyaya gelen Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener'dir. Tuncer Akşener ODTÜ'de öğrenim görmüştür ve öğrencilik zamanlarında siyaset ile ilgilenmiştir. Tuncer Akşener'in yaşı ve nereli olduğu ile ilgili olarak net bilgi yok. Akşener çiftinin bu evlilikten Fatih Akşener isminde bir oğulları bulunuyor.

Meral Akşener bir röportajında kocası ile ilgili verdiği bilgilerde “Tuncer’lerin evle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. yıl 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Hava yağmurluydu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk kez öyle gördük birbirimizi." Açıklamalarını yaptı.

Meral Akşener İle Nasıl Tanıştılar?

Meral Akşener eşi ile ilk görüşte aşık olduklarını blirterek yanıştıkları yıllarını şu sözlerle özetledi: "İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ'deydi. Hazırlık biri bitirmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazıyordu. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser bulunuyorsa Safahat'ı, Necip Fazıl'ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılmaktaydı, Perinçek'in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım."

Türk siyasetinin güçlü kadınlarından biri olan Akşener evlenme süreçlerinde karşılaştıkları zorluklara değinerek, “Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı geldi. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Gittiği yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küstüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.” Şeklinde konuştu.

Meral Akşener Kaç Yaşında Kimdir?

Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 senesinde İzmit’te dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdikten sonra bir süre öğretmen olarak çalıştı.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora ve yüksek lisansını bitiren Akşener, Kocaeli Üniversitesi’nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı gerçekleştirdi.  1994 senesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde DYP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu. Türkiye tarihinde bir ilk olarak kadın İçişleri Bakanı olarak seçildi.

2001 senesinde Milliyeçi Hareket Partisi’ne katılım sağlayan Akşener, MHP İstanbul Milletvekiliolarak meclise girdi ve TBMM başkanvekilliği görevini aldı.

MHP’den genel başkan adaylığını açıklamasından sonra, Olağanüstü Kongre tarihini bildiren Akşener’in, partiden ihracı gerçekleşti. 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ parti’yi kurdu.

Eşi Tuncer Akşener kimdir

 Akşener ve eşi hakkında bir çok iddia bulunuyor. Bu iddialardan biri de Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener'in Dev-Solcu olduğu ile ilgilidir.

Solculuğu Bırakınca Kafasını Kırdılar

 “Tuncer, ODTÜ Gaziantep kampüsünde okuyordu. Bir grup arkadaşı ile soldan kopunca devrimci arkadaşlarından çok ciddi dayak yedi. Kafasını kırdılar. Tuncer, bu olaylar sebebiyle iki sene kaybetti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12