PTT Kart Arkasındaki 7 Rakam Nerede?

PTT kart arkasındaki 7 rakam hangisidir, Ptt kart arkasındaki 7 rakam nerede yazıyor ve PTT kart arkasındaki 7 rakam yok diyorsanız bu içerik sizin için.

PTT 08.09.2020, 09:08 09.09.2020, 22:01
PTT Kart Arkasındaki 7 Rakam Nerede?

PTT tarafından içeriğindeki gerçek kişilerin, hesap sahiplerinin içinde bulunan bakiyeleri banka ATM’leri üzerinden nakit çekimlerde ve yuriçi/yurdışı yapılan alışverişlerde nakit yerine de kullanabilme imkanı sağlayan ve Ptt Matik’lerde de nakit para çekimi imkanı sağlayan ve aynı zamanda fatura ödeme vs gibi bir çok prosedürü yapabilmeyi sağlayan ödeme aracıdır.

Pttkart Sahibi Nasıl Olabilirim?

PttKart almak isteyen her hangi bir vatandaş PTT işyerlerine başvurarak Posta Çeki Hesabı açtırmaları ile bu kartlara sahip olabilirler.

Ayrıca Ptt vasıtasıyla emekli maaşı alan müşterilere de ve Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı (ASAL ) yapılan ödemeler için silah altına alınan bütün yükümlülere Pttkart verilmektedir.

Pttkart projeleri kapsamında Esnaflara özel Esnaf Pttkart, Memursen üyelerine özel Motif kart, Üniversite öğrencileri ile idari ve akademik personellerine Kampüs Pttkart verilmektedir.

Pttkart Arkasındaki 7 rakam Nerede?

Eğer kartınızın şifresini unutmuş iseniz ya da yeni bir şifreye sahip olmak istendiğinde  bu prosedürü sms yolu ile de rahatça gerçekleştirmeniz mümkünken. Ptt sistemi üzerinden kayıtlı olan numaranız ile  SİFRE yazıp boşluk bırakarak kart arkasında bulunan 7 haneli rakamı yazarak 3290 a mesaj atılması gerekmektedir. Yeni çıkan kartlar da ise bu numaralar bulunmamakta en yakın PTT şubesi üzerinden ya da kartınıza kayıtlı  telefon numaralarınız ile çağrı merkezlerinden yeni şifre edinmeniz mümkün.

Pttkartlar için herhangi bir ücret alınıyor mu?

Pttkart'larda herhangi bir şekilde kart aidatı, işletim ücreti gibi şeyler  bulunmamaktadır.

Pttkart'lar ile internet üzerinden alışveriş yapabilmek mümkün mü?

Pttkart'lar ile 3D secure uygulaması ile beraber internet üzerinden alışveriş yapılabilmektedir.

PTT KART ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Ptt tarafından ilk kullanılm için verilmiş olan şifreyi güvenlik zafiyeti olmaması açısından daha sonrasında değiştirmeniz doğru olacaktır. Şifrenizi değiştirmeniz için izleyeceğiniz presedür  için sahip olduğunuz kart ile bankamatiklerdeki menü vasıtası ile şifre değişimlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca şifrenizi unuttuğunuz da ise 444 1 788 numaralı PTT çağrı merkezini de arayarak yine şifre değiştirme ya da yenileme işlemlerini yapabilirsiniz. Ancak çağrı merkezi üzerinden şifre değiştirirken  kullanmış olduğunuz GSM numaranızın daha önce PTT sistemine kaydının yapılmış olması gerekmektedir.

Eğer kartınızın şifresini unutmuş iseniz ya da yeni bir şifreye sahip olmak istendiğinde  bu prosedürü sms yolu ile de rahatça gerçekleştirmeniz mümkün. Ptt sistemi üzerinden kayıtlı olan numaranız ile  SİFRE yazıp boşluk bırakarak kart arkasında bulunan 7 haneli rakamı yazarak 3290 a mesaj atılması gerekmektedir.

PttKart'ınızla İlgili Önemli Bazı Bilgiler

  1. Kartınızı teslim aldığınız an itibari ile kartınız ile ilgili sorumluluğunuz başlamaktadır.
  2. Güvenliğiniz için lütfen kartınızın arkasını imzalayınız.
  3. Şifrenizi 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ni arayarak veya size en yakın PTT işyerinden alabilirsiniz. Şifrenizi PTT İşyerinden ya da Pttmatik'lerden değiştiriniz. Güvenliğiniz için kartınızın şifresini diğer kişilerle paylaşmayınız. Çağrı merkezi vasıtasıyla şifre alabilmeniz için GSM numaranızın PTT sistemlerinde tanımlı olması gereklidir.
  4. Şifrenizi belirlerken güvenliğiniz için doğum tarihiniz gibi  çok basit tahmin edilebilir rakamlar lütfen kullanmayınız.
  5. Kartınızın şifresini unutmanız durumunda 444 1 788 PTT Çağrı Merkezi'ne veya en yakın PTT işyerine başvurunuzu  yapabilirsiniz.
  6. Kartınızın kaybolması ya da çalınması durumunda lütfen en hızlı şekilde 444 1 788 no.lu PTT Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.
  7. Hesap özetiniz Türk Lirası (TL) olarak düzenlenir. Yabancı para ile yapılan prosedürler, uluslararası kart kuruluşlarınca ABD Doları'na (USD) çevrilerek karşılığı olan Türk Lirası (TL) olarak hesabınıza borç kaydedilir.
  8. Ev / iş adresiniz ya da diğer iletişim bilgilerinizdeki değişiklikleri 15 (on beş) gün içinde en yakın PTT işyerine bildirmeniz gereklidir.
  9. Maaşınızı PTT'den alan hak sahibi ya da asker yükümlüsü; Esnaf Pttkart, Motif Kart ve Kampüs Pttkart sahibi iseniz, tarafınıza gönderilen kartla prosedür yapabilmeniz için size en yakın PTT işyerine geçerli bir kimlik belgesi ile başvurarak hesap aktivasyon prosedürünü gerçekleştirmeniz gereklidir.

Yorumlar (7)
Barış 3 yıl önce
PTT kartin arkasındaki 7 rakam nerede yardımcı olurmusunuz
Metin 3 yıl önce
Ptt kartın arkasında yedi rakam neresinde Allahını seven yardımcı olsun
Hasibe 3 yıl önce
Kartın arkasinda 7 rakamlı sayılar nerede acaba
Rahmi şimsek 3 yıl önce
Şifre
İzzet 3 yıl önce
Ya şu 7 rakamı bi benmi göremiyorum Allah'ını seven yazsın tam bir saattir uğraşıyorum
ANONİM 2 yıl önce
KARDEŞ BEN HÂLA 7 HANELİ RAKAMI GÖREMEDİM HİÇ BİR SİTEDE DE Bİ FOTO KOYUP İŞARETLEYİP GÖSTERMEMİŞLER NE SAÇMA İŞLER BUNLAR .. !
Hacı 3 yıl önce
Şifre için
Tam yarım saattir gülüyorum müşteri temsilcisine olaşamıyorum
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08