Ptt kredi verebiliyor mu? Ptt Kredisi İçin Şartlar Nedir?

PTT kredisi, ihtiyaç durumunda emeklilerin ve maaşını PTT’den çeken kişilerin kullanabileceği bir ihtiyaç kredisidir. PTT aracılığıyla PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalarda düşük faiz oranlı PTT kredilerinden yararlanabilirsiniz. PTT kredisini 1.250 TL’den 80.000 TL’ye kadar PTT kredinizi talep edebilirsiniz.

PTT 19.03.2022, 09:31 Mehmet Kurt
Ptt kredi verebiliyor mu? Ptt Kredisi İçin Şartlar Nedir?

  1. PTT Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT kredisine başvurmak için başlıca şartlar şunlardır:

  • Emekli olmak, PTT çalışanı olmak ya da PTT’den maaş çekiyor olmak,
  • 18-80 yaş aralığında olmak,
  • Daha önceden ödenmemiş kredi ya da kredi kartı taksitinin olmaması,
  • Ay bazında alınan maaşın yarısının talep edilen kredinin aylık ödemesini karşılayabiliyor olması gerekmekte,
  • Hayat sigortasını yaptırmak,
  • PTT şubelerinden edinilecek olan başvuru formlarının eksiksiz doldurulması
  • Aylık gelir beyannamesi

                                                         

  1. PTT Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT kredisi başvuru şartlarına uygun olduğunu düşünen adaylar gerekli evrakları (gelir belgesi, nüfus cüzdanı ) temin ederek tercih edilen bankanın formunun PTT şubelerinde doldurup belgeleri teslim etmek durumundadırlar. PTT kredisine başvuru yaparken dikkat edilmesi gerekilen hususlardan biri de kişinin mutlaka kendisinin başvuruda bulunmasıdır. Her ne kadar vekalet sistemi resmi olarak var olsa da; PTT kredisini çekecek olan kişinin yerine başka biri o kişi adına başvuruda bulunamaz.

  1. PTT’nin Anlaşmalı olduğu Bankalar Nelerdir?

Aktif Bank: Kolay Emekli Kredisi ile Aktifbank, PTT kredisi için en çok tercih edilen bankalardan biridir. En çok tercih edilmesinin nedenleri arasında kolay başvuru şartları ve uygun faiz oranı vardır. 3-36 ay vade imkanı ile 1.250-15.000 arası kredi için faiz oranı %1.99 iken 15.000-80.000 arası kredinin faiz oranı %1.79’dur.

Vakıfbank: Kamu bankası olan Vakıfbank’ın 3-36 ay vade imkanını kredi çekmek isteyen emekliler için sunuyor. Dönemlerine göre faiz oranları değişmektedir.

 PTT kredisi başvurusunu Vakıfbank üzerinden yapmak isteyenler için PTT şubelerine gidip gerekli formları doldurmak yeterli olacaktır.

Denizbank: Denizbank, %1.59 faiz oranıyla PTT kredisi başvurusunda bulunmak isteyenlere 36 aya kadar vade imkanıyla da kolay ödeme sağlamaktadır. Kredi tahsis ücretini 50 TL olarak belirleyen banka tüm vadeler için bu ücreti sabit kılmıştır.

Fibabanka: PTT kredisi başvuru şartlarına uygun olan adaylara anlık 30.000 TL kredi imkanını sunmaktadır. Kredi tahsis ücreti talep etmeyen banka anında kredi imkanlarıyla adaylara imkanlarını sunuyor.

Burgan Bank: PTT şubelerine ya da bankanın kendi şubesine PTT kredisine başvuran adayın bizzat kendisinin gitmesi gerekiyor. İnternet üzerinden başvurduğunuz takdirde de onay mesajınız geldiğinde bankaya gidip PTT kredisini çekebilirsiniz.

Şekerbank: Şekerbank Emekli Kredisi olarak bilinen kredi, PTT aracılığıyla yapılmaktadır. PTT şubelerine giderek başvurabileceğiniz bu kredi, 36 ay vadeye kadar 100.000 TL olarak adaylara imkan sağlamaktadır. 3-12 ay vade için faiz oranı %1,34, 12-36 ay vade için faiz oranı %1,39 olarak belirlenmiştir. Kredi tahsis ve masraf ücreti yoktur.

  1. PTT Emekliye Faizsiz Kredi Veriyor Mu?

Günümüz şartlarında faizsiz kredi herkesin hayali özellikle emekli vatandaşların. PTT, 1.000 – 2.000 TL arasındaki küçük ihtiyaçlar için emeklilere bazı şartları sağladıktan sonra kredi vermektedir. Emekliye faizsiz kredi şartlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Maaşını PTT üzerinden almak
  • 2 adet otomatik ödeme talimatı
  • Belli işlemlerin ücret karşılığı
  • Bireysel emeklilik sistemine dahil olmak
  • Kredi kartı sistemine dahil olmak

 Bu şartları yerine getiren emeklilere PTT bahsettiğimiz küçük meblağlar için faizsiz kredi verecektir. Onun haricindeki meblağlar için hiçbir bankadan faizsiz bir şekilde kredi almanız mümkün değildir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01