Pimapen Camların Temizliği Nasıl Yapılır?

Pimapen camlar her evde bulunan ve dışarı ile evin temas halinde olmasında dolayı en çok kirlenen yerdir. Peki pimapen cam nasıl temizlenir?

Sağlık 20.08.2020, 09:26
Pimapen Camların Temizliği Nasıl Yapılır?

Pimapen pencereler uzun ömürlü olması, çevreye dost ve sağlamlığından dolayı ev hayatının vazgeçilmez parçalarındandır. Isı yalıtımından dolayı hemen hemen her eve girmeyi başarmıştır. Kış aylarında hava kirliliği, soğuklar,baca gazları, toz ile buhardan ve nemden etkilenmekte ve kirlenmektedir.

Rutin şekilde temizliği yapılmadığı takdirde ev içi yaşantısı ve sağlık açısından problemlere sebep olabilir.  Peki pimapen camların temizliği nasıl olur?

Pimapen Camların Temizliğinin Öncesinde ve Sonrasında Yapılması Gerekenler

Kışın binaların dış duvarları,  evlerde pişirilen yemekler,  banyo yapma durumu,  soba ya da kalorifer kullanımı çamaşır kurutma olmasından dolayı nem birikmekte eşyalar üzerinde siyah lekelerle küfe neden olmaktadır.  Pimapenler güneş ve yağmurun bir araya gelmesiyle bu durumlardan etkilenmekte ve temizlik yapılmadığı zaman oluşan lekeler sertleşerek yüzeye işlemektedir.  Her 15 günde bir Pimapen temizliğinin yapılması önerilmektedir.  Pimapen temizliği için;

Pimapenlerin üzerinde biriken tozların nemli bir bezle yapılması gerekir.  Nemli bir bez ve alınması yüzey üzerinde biriken tozların tüm yüzeyi yayılmasını engellemek ve pimapenlerin çizilmesine mani olmaktır.

Temizlik esnasında kimyasal maddeler ile metilen,  gaz yağı,  benzin,  aseton ve motorin gibi çözücüleri içeren malzemeler toz yarı sıvı deterjanlar ile beraber kullanılmamalı ve pimapenlerin çizilme ihtimali düşünülmelidir.

Pimapen temizliğinde çamaşır suyu pimapenlerin rengini sarartmaktadır.

Pimapenlerin yüzeyi çizilmeye oldukça müsaittir ve bulaşık teli, bulaşık süngeri ile zımpara gibi sert yüzeyli araçların kullanılmaması önerilmektedir.

 Temizlik esnasında pimapen pencerelerin iç kısmında yer alan ispanyolet kilitleme parçası gibi metal maddelere su ve deterjanın değmesinden kaçınılmalıdır.  Değerse de kuru bir bezle hemen üzerindeki su alınmalıdır. Islanma beraberinde paslanmayı da getirir.

Pimapenler Nasıl Temizlenir?

Pimapen temizliği oldukça hassas dokunuşlar gerektiren ve içerisinde kullanılan deterjanların pimapenin sarartmaması gerekmektedir.  En doğal deterjan arap sabunu olmaktadır.  Arap sabunu pimapenin iç malzemesi ne herhangi bir zarar vermemekte ve pimapenin rengini sarartmamaktadır. Arap sabunu nemli bir beze dökülür bez köpürtülür.

Köpüklenen bez dairesel hareketlerle pimapenin yüzeyini temizler ve ıslak bir bezle de durulama işlemi gerçekleştirilir. Arap sabununa alternatif bir temizlik malzemesi olan boraks da Pimapen temizleme için de kullanılabilir.  Boraks küf ve bakterilerin üremesini durduran ve içerisinde bor, sodyum, oksijen ve su barındıran doğal bir malzemedir.  Bir yemek kaşığı boraksa 1 litre su eklenip karışım hazırlanmalı ve  bez yardımı ile pimapenler temizlenmelidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35