Ankara'da Güzel Vakit Geçirilecek Yerler

Ankara'da aile ile, sevgili ile ve arkadaşlar ile gidilerek iyi vakit geçirilecek yerleri listeledik.

Seyahat 19.09.2020, 11:06
Ankara'da Güzel Vakit Geçirilecek Yerler

Ankara tarihi ve kültürel dokusuyla modernliğin birleştiği büyük şehirlerden biri haline gelmiştir. Tarihi yapı bozulmadan kültürler asimile olmadan ve gelenek göreneklerine bağlı halk Ankara’yı güçlü kılan taraf olmuştur.

Ankara ilk çağ uygarlıklarından bugüne birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve her medeniyet de Ankara’da farklı bir kalıntı, eser bırakmıştır. Küçük şehirler, kazı alanları, höyükler ve daha birçok yer Ankara’nın gezilecek yerleri arasındadır.

Ayrıca Ankara’nın yakın tarihe de tanıklık etmesi Ankara’yı çok ayrı bir konuma taşımış ve siyaset, sağlık, bilim, eğitim, spor, sanayi, ticaret, sanat ve akla gelebilecek her türlü dalda uç noktalara götürmüştür. Böyle olunca da Ankara’ya gidenlere bir kültür ve tarih şölenine tanıklık etmek kalmıştır. Peki Ankara’da nerelere gidilebilir?

Ankara’da Gidilebilecek Yerler

Ankara gezilecek yerleri bakımından çok şanslı bir ildir. Gezilecek başlıca yerleri sayıldığında neredeyse çoğunun tarihi olduğu görülmektedir. İşte bu yapılar ve kısaca özellikleri:

Anıtkabir; Ankara’ya gelip de kesinlikle atlanmaması gereken yerlerden biri Anıtkabir’dir. Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir en önemli merkezlerden biridir ve yıl içerisinde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Ankara Kalesi; kimlerin tarafından yapıldığı hakkında bilgi olmadığı Ankara Kalesi çeşitli uygarlıkların izini taşımaktadır. Kent merkezinin manzarası bu kaleden izlenebilirken şu an kalenin etrafında hediyelik eşya satan dükkanlar ve kafeler yer alıyor.

Hamamönü; 250 yapıya ev sahipliği yapan Hamamönü, 2. Murat zamanında yaptırılması ile bugüne kadar taşınmıştır. Ankaralılar genellikle hafta sonları burada sabah erkenden kahvaltının tadını çıkarmaktadır.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi; Ankara Kalesi’nin güneydoğu yönünde bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin ziyaret etmek önerilmektedir. Kültürel tesis oldukça fazla ilgi ekmekte ve içinde çeşitli uygarlıklara ait kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır.

Adresi ise; Adres: Gözcü Sk. No:2, 06240 Altındağ/Ankara

Etnografya Müzesi; Anıtkabir bitene kadar Atatürk’ün naaşı Etnografya Müzesi’ne yerleştirilmiş ve Türk kültürünü geniş kesimlere tanıtmaktadır. Gelenleri de Atatürk heykeli karşılarken sergi alanları, kilim ve halı dokumaları, yöresel kıyafetler ve daha birçok farklı eser yer alıyor.

Adres: Adres: Hacettepe, 06230 Altındağ/Ankara

Ankara’nın başlıca gezilen ve çok bilinen yerleri bunlarken bir de meydanları, parkalrı bulunuyor. Ankara’da Kızılay Meydanı, Rahmi Koç Müzesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Kuğulu Park, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Kocatepe Camii, Seğmenler Parkı, Atakule, Gençlik Parkı, Mogan Park, Harikalar Diyarı Parkı, Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Estergon Kalesi, Göksu Parkı, Dikmen Vadisi, Roma Hamamı, Hava Kuvvetleri Müzesi, Eymir Gölü, Elmadağ Kayak Merkezi, Beypazarı Evleri Ankara’da gezilecek alanlardır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:01
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:36
Yatsı 21:00