Bebekler İçin Uçak Bileti Ücretsiz Mi?

Bebekler için uçak bileti nasıl alınır? Bebekler kaç yaşına kadar ücretsiz uçağa binebilir? Kaç yaş aralığına uçak bileti ücretsizdir?

Seyahat 05.09.2020, 16:59 05.09.2020, 17:00
Bebekler İçin Uçak Bileti Ücretsiz Mi?

Günümüzde uçağa binmek artık çok normal hale gelmiştir. Yeni doğan bebekler kolaylıkla bir yerden bir yere taşınabilmekte ve hiçbir şekilde sorun yaşanmamaktadır. Çocuğunu alıp tatile çıkmak isteyen aileler hangi havayolu şirketini seçmişse onun genel prosedürlerini takip edip araştırmalıdır. Genel durum, fiyat, yolculuk durumu gibi noktaları öğrenmelidir. Ayrıca bebekler için uçak bileti ücretsiz mi diye soranlar için de sorunun cevabı yazıda.

Bebek Yolcular İle İlgili Genel Prosedürler

0 ile 2 yaş arasındaki yolcular bebek yolcu olarak kabul edilirler. 3 yaşına basmamış 0 ile 24 ay arasındaki çocuklar bebek yolcu olarak yolculuk ederler.

Bebek yolcular doğum anlarından itibaren ilk 48 saat içerisinde herhangi bir uçuşa kabul edilmemektedir.

2 ile 7 gün arasında ki bebekler “ uçak ile seyahatte herhangi bir problem yoktur”  ibaresinin bulunduğu doktor raporu ile beraber uçuşa kabul edilirler.

Bebek yolcular için bebek biletleri düzenlenir.  Bebek olan yolcuların koltuk hakkı yoktur.

Bebek yolcu sadece ebeveynlerinden bir ya da bir refakatçi ile birlikte seyahat edebilmektedir.

Ebeveynin dışındaki refakatçinin en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Uçak içinde tüm kabinlerde bebek yolcuların kabulü yapılabilir.

Bebek yetişkin olan kişinin kucağında ek bir kemer ile bağlanıp seyahat eder.

Herhangi bir talep doğrultusunda,  bebek yolcunun seyahati koltukla birlikte ücretli olarak sağlanabilir.  Koltuk satın alınması durumunda bebek için çocuk bileti düzenlenmektedir.  Çocuk bileti satın alınması durumunda da araba tipi çocuk koltuğu ya da bebek puseti yolcu tarafından temin edilmelidir.

Bir yetişkin uçuşta en çok bir bebeğe refakat edebilmektedir. İkinci bir bebek için mutlaka başka bir refakatçinin de olması gerekmektedir.  Refakatçi olmaması durumunda da ikinci bebek için çocuk biletinin satın alması gerekir.  Çocuk bileti satın alındığında da araba tipi bir bebek puseti getirilmesi zorunludur.

Bebek yolcular için refakat hostesi ile seyahat hizmeti bazı uçuş firmalarında verilmemektedir.

Her havayolu şirketinin bebek koltukları için belirlediği fiyat farklı olmaktadır ve bunun tahmini oldukça zordur. Uçuşun yapılacağı yer ve zaman da uçak bileti fiyatlarını değiştirmektedir.

Yorumlar (1)
Meryem demir 2 yıl önce
2 çocuğum var 1 tanesi 1 yaşında 1 tanesi 3 yaşında tek biletle uçuş yapabilirmiyim
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59