Gürleyik Şelalesi Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Gürleyik Şelalesi nerededir? Gürleyik Şelalesine nasıl gidilir? Gürleyik Şelalesinde neler yapılır? Gürleyik Şelalesi giriş ücretli mi? Gürleyik Şelalesi Ankara'ya kaç kilometre? Gürleyik Eskişehir arası kaç km? Mihalıççık Gürleyik şelalesi kaç km?

Seyahat 27.10.2020, 20:20
Gürleyik Şelalesi Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Doğayla iç içe olmak ve stresten biraz olsun uzaklaşmak isteyen insanlar seyahat ederler. Bu tür seyahatlere alternatif olan Gürleyik Şelalesi ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Gürleyik Şelalesi’nde birçok farklı aktivite yapılması çok mümkündür. Doğaya karşı çok büyük hayranlık duyan insanlara göre çok uygun bir mekandır.

Gürleyik Şelalesinde Neler Yapılır?

Gürleyik Şelalesi daha çok yaz aylarında tercih edilir. Sağladığı olanaklar doğaseverlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle kamp yapmayı seven insanların daha çok tercih ettiği bir mekandır. Doğa ile iç içe olması tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Belirli bir ücret karşılığı ziyaretçilere kamp yapma olanağı sağlanıyor.

Yaz aylarında yaşanan sıcak havalardan biraz olsun kurtulmak isteyenlerin, Gürleyik Şelalesi’ne akın ettiğini söyleyebiliriz. Güvenlik Şelalesi’ne günlük gezinti veya kamp yaparak zaman geçirebilirsiniz. Güvenli bir alan olduğu için içiniz rahat bir şekilde Gürleyik Şelalesi’nin tadını çıkarabilirsiniz.

Gürleyik Şelalesi’nde her zaman alternatif şeyler yer alıyor. Gürleyik Şelalesi’nin en büyük özelliği doğa ile iç içe olmasıdır. Tamamen sessizlik ve yeşillik hakimdir.

Gürleyik Şelalesi Nerededir?

Gürleyik Şelalesi İç Anadolu bölgemizde yer almaktadır. İç Anadolu şehirlerimizden birisi olan Eskişehir’in Mihalıcçık ilçesinde bulunur. Gürleyik şelalesi adını bağlı olduğu mahalle isminden almaktadır. Şelale merkeze yaklaşık olarak 35km uzaklıkta yer alıyor. Eskişehir şehrinin merkezinden 180km uzaklıkta yer alıyor.

Gürleyik Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Gürleyik Şelalesi’ne gitmek için seyahat tercihi yapılması gerekir. Eğer özel araç ile gidilecekse, Ankara- Beypazarı yolu tercih edilmelidir. Daha sonra Yunus Emre Türbesi yolu tercih edilerek 30 km yol gidilmelidir. 30 km sonunda Gürleyik Şelalesi’ne ulaşılacaktır.

Özel araç tercih edilmeyecekse, Mihalıççık ilçesinden toplu taşıma araçları kullanılmalıdır. Eskişehir merkezden Mihalıççık ilçesine ulaşım sağlayarak, oradan da toplu taşıma kullanılmalıdır. Toplu taşıma ile Gürleyek Köyü’ne ulaştıktan sonra Gürleyek Şelalesi yürüme mesafesinde yer aldığı için yürüyerek gidebilirsiniz.

Gürleyik Şelalesi’nin En Büyük Özellikleri

Gürleyek Şelalesi’nin en çok tercih edilen özelliği suyun çok soğuk olmasıdır. Derelerden gelen suların bu şelalede buluşması suyu eşsiz bir soğukluğa çeviriyor. Yaz aylarında ki bunaltıcı havalarda serinlemek için tercih ediliyor. Gürleyik Şelalesi doğa içinde yer aldığı için spor yapmayı sevenler ve yürümeyi seven insanlar için çok değerlidir.

Oksijenin bol olduğu bir yer olduğu için yürüyüş yapmak çok keyif verici bir durum haline geliyor. Doğal taşların etrafını sardığı havuz şeklindeki şelaledeki derinlik yaklaşık olarak 6-7 metre arasındadır. Özel yürüyüş planları yaparak keyifli zamanlar geçirmek mümkündür.

Suyun berrak ve çok temiz olması Şelaleyi öne çıkarmaktadır. Köy havası almak isteyenler ve köy ortamını görmek isteyenlerin de tercih ettiği bir yerdir. Köy yürüme mesafesinde yer aldığı için, yürüyüş ve gezinti yapmak isteyenler için değerlidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12