Kruvaziyer Nedir? Kruvaziyer Turları Kaç TL?

Türkiye'de kruvaziyer turizmi nasıl? Türkiye'de kruvaziyer limanları nerede? En büyük kruvaziyer gemisi kimin? Kuşadası kruvaziyer turizmi var mı? Kruvaziyer gemi içi nasıldır? Dünya kruvaziyer turizmi ne kadar büyüklükte? Dünyadaki kruvaziyer limanları nerede? Kruvaziyer ne demek?

Seyahat 30.10.2020, 11:00
Kruvaziyer Nedir? Kruvaziyer Turları Kaç TL?

Kruvaziyer elbette her zaman duğduğumuz bir kelime değil. Kruvaziyer bir gemicilik terimi olup normalde kruvaziyer gemisi olarak geçmektedir. Bu gemiler genel anlamda turistleri taşıyan yolcu gemileri olmaktadır. Bu tür gemilerde birçok kültürel ve sanatsal aktiviteler düzenlenmektedir.

Hatta özel olarak kruvaziyer turizmi olarak ta geçmektedir. Kruvaziyer gemileri genellikle 100 kişiliktir. Birçok spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yer vermektedir.

Kruvaziyer Turizmi Nedir?

Yukarıda bahsettiğimiz türden gemilere genellikle kruvaziyer turizmi gemileri denilmektedir. 100 kişilik küçük organizasyonlar için kullanılan, faaliyet gemileridir. Deniz göre bütün ülkelerde bu tür kruvaziyer gemileri görebilirsiniz.

Bu gemilerde sadece normal organizasyonlar değil, aynı zamanda alışveriş gemileri olarak ta kullanılabilmektedir.

Kruvaziyer Turizmi Hangi Limanlarda?

Kruvaziyer turizmin başladığı limanlar genellikle Kuzey Amerika, Güney Amerika ve tropik adalar olmaktadır. Bugünlerde ise bu limanlar arasına Uzak Doğu, Kutuplar, Baltık Denizi Bölgeleri, Arap Yarımadası, Kızıldeniz, Karadeniz ve Akdeniz Bölgeleri de girmiştir.

Özellikle Akdeniz ise kruvaziyer turizmi anlamında kendisini çok geliştirmiş ve ön plana çıkarmıştır. Bu turizm de Akdeniz bölgesi bu yıllarda kendisini çok kanıtlamış ve ön plana tutmaya devam etmiştir.

Türkiye’deki Kruvaziyer Turizmi

Türkiye kruvaziyer turizmi anlamında kendisini geliştirmiştir. Birçok kruvaziyer turizmi organizasyonları yaparak, birçok müşterilere hizmet vermektedir. Türkiye’de kruvaziyer turizmin en çok önde olan yerlerinden bir tanesi İzmir olmaktadır.

Türkiye’nin ilk kruvaziyer turizmi, 1831 yılında, İtalya’dan yola çıkıp İzmir’e gelen cruz gemisi ile başlamıştır. 2013 yılının sonunda ise bu turizm sektörüne gelen yolcu sayısı ise 20.9 milyonu geçmiştir. Türkiye’nin iklimi, birbirinden güzel sahilleri, tarihi ve kültürü, birçok ülkeden farklı yolcuların cruz yolu ile gelmesine neden olmaktadır.

Bunların yanında Türk yolcuları da Barselona, Venedik ve Pire gibi limanlara da yolculuklarını yapabilmektedir. Kruvaziyer turizm sadece yabancı turistler için değil, aynı zamanda Türk vatandaşları için de farklı tatil ve seyahat seçenekleri olmuştur.

Kruvaziyer Gemilerinde Neler Var?

Neler yok ki? Kruvaziyer gemilerinde herşeyi bulabilirsiniz. Yolcuların en rahat şekilde yolculuk yapabilecekleri biçimde gemiler tasarlanmıştır. Bu tür cruz gemilerinde önemli olan insanların kendi evlerinde gibi hissedebilmesidir. Yılda yüzlerce, hatta binlerce kruvaziyer gemisi yola çıkmaktadır.

Kimi kruvaziyer gemiler günlük organizasyonlar için organize edilmektedir, kimi gemiler ise haftalık ya da aylık gibi daha uzun organizasyonlar için ayarlanmaktadır. Hatta bazı kruvaziyer gemilerde, bugünlerde çok moda haline gelmiş konserler bile organize edilebiliyor.

Sizde farklı bir tatil yaşamak isterseniz veya farklı bir yerde hafta sonumu geçirmek istiyorum derseniz ya da sevgilinize veya karınıza özel bir hediye vermek istiyorum derseniz, bir kruvaziyer seyahati hediye edebilirsiniz.

Hem çok farklı, hem de unutulmaz bir hediye olacaktır. İnternet üzerinden farklı kruvaziyer gemilerini ve aktiviteleri araştırabilirsiniz. Hem sizin için hem de sevdikleriniz için unutulmaz dakikalar olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03