Keçiboynuzu nasıl yenir?

Keçiboynuzu meyve türleri arasında yer alıyor. Herkes tarafından genel etkileri bilinse de, her geçen gün yeni bir etkisinin ve faydasının araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Tarım 27.12.2020, 00:55 Mehmet Kurt
Keçiboynuzu nasıl yenir?

Genel olarak sert yapıda olan keçiboynuzunun işlenmiş halleri de mevcuttur. Pekmezi ve özü gibi ürünler de satışa sunulmaktadır. Dokusunun sert olmasından dolayı insanlar bunu nasıl tüketebileceklerini sıklıkla araştırıyor. Biz de bugün sizler için hem faydalarını hem de nasıl tüketilmesi gerektiğini ele aldık. Keçiboynuzu ne işe yarıyor, nasıl tüketiliyor, faydaları tam olarak nedir? Tüm bu soruların ayrıntılı yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz!

Keçiboynuzu özü nedir? Ne işe yarar?

Keçiboynuzu özü nedir sorusu en çok merak edilenlerin başında yer alıyor. Bu öz, keçiboynuzunun tohumlarından tamamen doğal olarak elde ediliyor. Beyaz süt ürünleri ve dondurma gibi pek çok gıdanın yapımında da sıklıkla bu özün kullanıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Tüm bunların yanı sıra bazı glütensiz ürünlerde çikolata aroması vermesi içinde keçiboynuzu özü sıklıkla kullanılıyor.  Seri üretimlerde kullanılabildiği gibi, evde yapılan süt ürünlerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kendi emeğiniz ile yaptığınız yoğurt ya da peynirde bu özü kullanarak hem farklı bir aroma verebilir hem de sağlık açısından daha faydalı ürünler haline gelmesini kolayca sağlayabilirsiniz.

Keçiboynuzu faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu faydaları ise adeta saymakla bitmez. Bu meyvenin en belirgin ve kanıtlanmış bazı faydalarını sıralamak gerekirse de;

  • İçeriğinde diyet lifi bulundurduğu için formunuzu korumanıza yardımcı olur.
  • Kilo vermek için kullanıldığı zaman, kilo vermeye büyük ölçüde destek olur.
  • İştahınızı dengelemeye yardımcı olur.
  • Kan şekerinizi her zaman dengede tutar.
  • Mineraller ve vitaminler açısından son derece sengin bir meyve olduğu için pek çok hastalığın oluşmasını engellemekte fayda sağlar.
  • Kalp ve damar hastalıklarını giderebilir ve önleyebilir.
  • İshal rahatsızlığına çok iyi gelir.
  • Vücutta bulunan hasarlı ve yenilenmeyen hücrelerin onarılmasını sağlar.
  • Cinsel performansı arttırır ve destekler.
  • Mevsim hastalıklarına karşı güçlü bir bağışıklık zemini hazırlar.
  • Kanser gibi ölümcül hastalıkların oluşmasını engelleyen özelliğe de sahiptir.

Tüm bu faydaları ve etkileri nedeniyle uzmanlar hem çocuk hem genç ve yaşlıların tüketmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle de kalp ve damar hastalığı olan kişilerde büyük faydası olduğu ifade ediliyor.

Keçiboynuzu nasıl yenebilir?

Keçiboynuzu doğal haliyle sert bir yapıda olabilir. Eğer satı aldığınız keçiboynuzunun normalden daha sert ve taze olmadığını görürseniz ılık suda bir süre beklettikten ve meyve yumuşadıkta sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Keçiboynuzunun bu sert yapısını ve tadını sevmeyenlerdenseniz yan ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Örneğin keçiboynuzu pekmezi ya da tozu, nektarı, kürü gibi ürünleri kolayca tüketebilirsiniz. Dilediğiniz öğünde bir miktar tüketmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12