Makademya fındığı faydaları - Makademya yağı faydaları

Makademya fındığı son dönemin en popülerleri arasında yer alıyor Özellikle de yağının çok merak edilerek araştırıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.  Sıcak iklim fındığı olarak bilinen Makademya fındığından yağı elde ediliyor. Bu yağın adeta mucizevî sonuçları olduğu için herkes tarafından sıklıkla merak ediliyor. Biz de sizler için öncelikle makademya fındığı faydaları ve detaylarını, ardından ise fındığından elde edilen makademya yağı faydaları detaylarını kaleme aldık.

Tarım 20.12.2020, 14:57 Mehmet Kurt
Makademya fındığı faydaları - Makademya yağı faydaları

Bu yağ ve fındık ne işe yarar? Ne gibi faydaları vardır? Cilt bakımı için tercih edilebilir mi? Her cilt yapısına uygun mudur? Bu ve benzeri sorularınızın en detaylı ve doğru yanıtlarını almak için doğru adrese geldiğinizden emin olabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm detaylar sizlerle…

Makademya fındığı nedir? Ne işe yarar?

Makademya fındığı faydaları için detaylara geçmeden önce bu fındığın yağısından ve cinsinden bahsetmek daha doğru olacaktır. Normal bildiğimiz fındıktan farklı bir yapıya sahiptir. Daha çok yumuşak kıvamlı olduğu için tadı ince bir kıvamda olup, tereyağına çok benzetiliyor. Sıcak iklimlerde yetişen bir fındık olarak en çok Avustralya, Hawai, Brezilya, Kosta Rika ve yeni Zenlanda gibi ülkelerde yetiştirilip dünyaya dağıtılıyor. Bu fındığın tüketilmesi sağlık sorularının geneline adeta çözüm getiriyor. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere mucizevî etkileri bulunuyor. Özellikle de kalp rahatsızlıkları ve sindirim sorunları için çok tercih edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Yine şeker hastalarına da çok iyi geldiği söyleniyor. Pek çok bitki ve fındık türü için yapılan diyet çalışmalarından biri de yakın tarihte makademya fındığı için de yapılarak sonuçları gözlemlenmişti.  Diyeti uygulayan kişiler her gün yaklaşık olarak 28 ile 84 gram aralığında makademya fındığı tüketmişti. Sonucunda ise diyet, uygulayan kişilerde ciddi anlamda kan şekerini dengelediği ortaya çıkmıştı. Bu çalışmanın ardından daha çok merak edilmeye başlanan makademya fındığının aynı zamanda yağı da üretiliyor. Peki, makademya yağı faydaları nedir?

Makademya yağı ne işe yarar?

Makademya yağı faydaları da adeta saymakla bitmiyor. Makademya fındığından elde edilen yağı özellikle de son dönemde cilt bakım ürünlerinin tacı haline geldi. Genel olarak sağladığı faydaları sıralamak gerekirse de;

  • Makademya yağı içerisinde yüksek oranda selenyum maddesi bulunuyor. Bu madde bağışıklık sistemini çok güçlendiriyor.  Aynı zamanda da antioksidan işlevi de görüyor.
  • Kalp hastalığı risklerini en az seviyeye indiriyor.
  • Üreme sitemini ciddi oranda uyararak beraberinde de sinir sistemini dengeliyor.
  • Cilt lekelerinde oldukça etkili sonuçlar veriyor.
  • Ciltte oluşan yaralanmaların hızla onarılmasını destekliyor. Çünkü hücre yenilenmesine destek oluyor.
  • Ciltteki nem dengesini koruyarak sivilce oluşumunu büyük ölçüde engelliyor.
  • Saçlar için kullanıldığı zaman ise keratin işlevi görüp saçınızın güçlenmesini ve daha parlak görünmesini destekliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03