Yüzlerce kovan arı telef oldu: Kaçak tarım ilacı iddiası

Bursa'da ruhsatsız tarım ilaçlarından zehirlenmiş oldukları düşünülen yüzlerce kovan arı telef oldu.

Tarım 26.04.2022, 21:45 İrem Durak
Yüzlerce kovan arı telef oldu: Kaçak tarım ilacı iddiası

Yüzlerce kovan arı telef oldu: Kaçak tarım ilacı iddiası

Bursa'da ruhsatsız tarım ilaçlarından zehirlenmiş oldukları düşünülen yüzlerce kovan arı telef oldu. Arı üreticileri, telef olan arıların kaçak zirai ilacı atılmasından kaynaklanmış olduklarını öne sürdü.

Baharın gelmesi ile beraber arılar bahçelerdeki meyve ağaçlarından bal toplamaya başladı. Çiçek açma zamanında olan ağaçlara atılan tarım ilaçları nedeniyle yüzlerce kovan arı telef oldu.

Bursa'nın Kestel ilçesi Gözede köyünde kovanı bulunan çok sayıda arıcının, yüzlerce kovan arısı 2 gün içerisinde telef oldu.

Senelerdir besledikleri arılarının telef olması ile beraber arıcılar, kovanlarının önünden avuç avuç ölmüş arıları topladılar.

20 senedir bakmış oldukları arı kovanlarının sönmüş olduklarını ifade eden Fuat Gürcüoğlu ve Orhan Erdem, "2 günde arılarımız ölmeye başladı. Birçok sayıda arımız telef oldu. Kovanların önü arı ölümleri ile doldu" şeklinde konuştu.

Bunun sebebinin kaçak olarak kullanılan tarım ilaçları olduğunu belirten arıcılar, "Üreticilerimizden ricamız ruhsatlı ilaçları atmaları. Ayrıca ilaçlamaları akşam saatlerinde yapsınlar" diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:54
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:57
Yatsı 21:30