Bebekte Egzama Nasıl Olur? Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde egzamaya ne iyi gelir? Bebek egzaması ne zaman geçer? Egzama nasıl geçer evde? Egzama tamamen iyileşir mi? Kulak egzaması nedir? Atopik dermatit kendiliğinden geçer mi? Bebeklerde atopik egzama nedir? Numuler Egzama nedir? Bebeğin başı neden kaşınır? Egzamayı tetikleyen yiyecekler nelerdir? Elma sirkesi egzamaya iyi gelir mi? Göz kapağında egzama olur mu? Bebeklerde atopik dermatit neden olur? Hamilelikte egzama kremi kullanılır mı? Alerjik egzama geçer mi? Alerjik egzama nedir? Egzama hangi ilaçlar kullanılır? Bebek egzama hangi doktor bakar? Egzama olan bebekler ne yememeli? Anne sütü egzama yapar mı? Egzama bütün vücuda yayılır mı? Saçta seboreik dermatit nedir? Yeni doğan bebeğe vazelin sürülür mü? Egzama nedir neden olur Belirtileri ve Tedavisi? Bebeğin bir besine alerji olduğu nasıl anlaşılır? Egzama nedir tedavisi nasıl yapılır?

Anne Bebek 03.11.2020, 10:24
Bebekte Egzama Nasıl Olur? Tedavisi Nasıl Olur?

Egzama hastalığı genellikle her yaş grubunda görülebilen bir cilt hastalığıdır. Egzama genellikle bebeklik çağında kendini göstermeye başlar. 2-3 aylık olan bebekler de daha sık görülür. Katı gıdalarda başlayan bebeklerde ise 4-5 aylık olunca görülmeye başlanır.

Egzama bebekler de görüldüğü zaman genellikle 5 yaşına gelince geçer. Egzama herkeste görüldüğü için ciddi sorunlar ortaya çıkmaz. Egzamanın tam anlamıyla bir ilacı yoktur. Ancak genellikle bazı doktorlar krem verir. Krem sayesinde egzama da hafiflemiş olur.

Bazı durumlar da doğal çözümler de etki eder. Doğal bitkiler kullanarak da egzamanın geçmesi sağlanır. Ancak bebekler de egzama meydana geldiği zaman doktordan bu konuda bilgi almak da fayda var.

Bebeklerde Egzama Nasıl Olur?

Bebeklerde egzama meydana geldiği zaman genellikle pullu deri ve kuru deri olarak kendini gösterir. Genellikle yanak kısımlarında, dirsek ve dizlerde meydana gelir. Cildin hemen alt kısmında şeffaf kabarcık olarak oluşmaya başlar. Bebeklerde egzama meydana geldiği zaman kızarıklığa yol açtığı için zamanla sivilceler oluşur ve bunlar da kanayabilir.

Anne sütü ile beslenmeyen bebeklerde inek sütü kullanıldığı zaman egzama daha çok görülür. Ancak annenin de gıdasına dikkat etmesi gerekir. Annenin yemiş olduğu yumurta, süt, et, tavuk gibi gıdalarda bebeğe dokunabilir ve bu durumda Bebek’te egzama görülebilir.

Bebeklerde Egzama Tedavisi

Bebeklerde egzama meydana geldiği zaman mutlaka doktora göstermek gerekir. Ancak anne sütü bu durumda oldukça etkilidir. Bebeklerde egzama olduğunda parfümü ürünleri kullanmak sağlıklı olmaz. Çok fazla banyo yaptırmak gerekebilir.

Ancak bu gibi durumlarda sabun ve kokulu şampuanları kullanmaktan kaçmak gerekir. Bebeğin cildini daha iyi bir şekilde rahatlatmak için badem yağı kullanmak sağlıklı olabilir. Genellikle bu gibi durumlarda doktor bir ilaç vermez. Ancak doğal bir şekilde dikkat ederek bebeğin egzamadan uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Egzama Kremi Kullanmak

Egzama kremi genellikle bu tarz rahatsızlığı olan kişiler de kullanılır. Ancak hangi kremi kullanmak gerektiği ile ilgili bu konuda doktordan bilgi almak gerekir. Bebekler de bu gibi durumlarda cildi nemlendiren kremlerin sürülmesi egzamayı yatıştırır. Ancak bu durum kesin çözüm sağlamaz. Ancak yine de bebekleri banyo yaptırdıktan sonra mutlaka doktorun vermiş olduğu kremleri kullanmak fayda sağlar.

Her Bebekte Egzama Olur Mu?

Egzama durumu her bebekte yaşanmaz. Ancak bebeklerin doğum anından sonra birçok bebeğin başına gelen bir durumdur. Annelerin düzgün bir şekilde beslenmesi sonucunda bu gibi durumlarla karşılaşmazsınız.

Egzama Tedavisi

Bebeklerde 2-3 aylıkken gıda testi yapılır. Gıda testinde hangi yiyeceklerin egzamaya neden olduğu tespit edilir. Alerji testinden sonra doktor tavsiyesi üzerinde yemek programı da değişir. Genellikle yapılan gıda testinde egzamaya da bakılır. Eğer bebekler de egzama çıkarsa doktor buna göre bir krem kullanımı verir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08