Gıda Zehirlenmesi Geçiren Anne Emzirebilir Mi?

Emziren anne gıda zehirlenmesi olursa ne yapmalı? Gıda zehirlenmesi bebeğe geçer mi?

Anne Bebek 30.09.2020, 21:23 09.12.2020, 23:35
Gıda Zehirlenmesi Geçiren Anne Emzirebilir Mi?

Gıda Zehirlenmesi Nedir?

Gıda zehirlenmesi, bireyin türlü türlü toksinler tarafından bozulmuş olan besinlerin yenilmesi ve bu besinlerin tüketilmesi sonucunda gerçekleşen hastalık çeşididir.

Gıda zehirlenmelerini en çok aslında bozulmuş gıdalarda, bakteri kapmış yiyeceklerin, gıdaların neden olduğu bilinir. Fakat bunun yanı sıra kullanılan vitamin ilaçları da ya da kirli ve yahut kireçli sular iyi pişirilmemiş balık, et ve tavuk gibi yiyecekler ya da yumurta, süt ürünleri de gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Bazı gıda zehirlenmeleri sonucunda vücudun uğradı tepkimeye karşı ve bu gıda zehirlenmesi sonucunda vücutta bulunan virüs, mikrop ve ya bakteri vücutta salgıladıkları salgılar yüzünden insanlarda daha farklı hastalıklara da sebep olarak ciddi boyutlar da sıkıntı ve hastalık yaşatabilir.

Gıda Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir?

Gıda zehirlenmelerinde ilk olarak en etkin belirti halsizlik ve yorgunluktur. Bu öyle bir halsizlik, öyle bir yorgunluk çeşididir ki gıda zehirlenmesi yaşayan insanların konuşacak hali gücü ve kuvveti bile olmaz,

Yine gıda zehirlenmesi vakalarında görülen en önemli ve en çok görülen belirti aşırı derecede meydana gelen şiddetli karın ağrısıdır. Gıda zehirlenmesi yaşayan hastalar da bu karın krampları yani sancıları sürekli bir şekilde ve şiddetli olmaktadır,

Bir diğer gıda zehirlenmesi belirtisi yine bu vaka da en çok görülen belirtilerden biri olan mide bulantısı ve kusmadır. Gıda zehirlenmesi yaşayan bireyin vücudu, aldığı bakterili ve bozulmuş yiyeceği vücuttan mideden atmak ister bu yüzden de mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler söz konusu olur.

Gıda zehirlenmesi yaşayan bireylerin vücutta en çok mineral ve su kaybı sorunu yaşadığı için hastane de hastaya ilk olarak su ihtiyacını ve mineral ihtiyacını karşılayacak serumlar verilir. İşte bu su ve mineral kaybının nedeni aşırı derece de yaşanmış olan ishaldir,

İştah kaybı,

Baş dönmesi yine gıda zehirlenmelerinde oldukça görülen bir belirtidir,

Gıda zehirlenme yaşayan hastalarda bir diğer belirti de şuur kaybıdır, ilk olarak göz kapaklarında çökme, konuşamama olarak başlar ve sonra da şuur kaybı yaşanır. Fakat bu çok ciddi gıda zehirlenmelerinde yaşanan bir durumdur.

Gıda Zehirlenmesi Tedavileri Nelerdir?

İlk olarak hastanın kaybetmiş olduğu vücutta su ve mineral ihtiyacını karşılamak olacaktır. Eğer vücutta her hangi bir bakteri, mikrop varsa hemen ilaç tedavisi yapılır.

Gıda zehirlenmelerinde eğer durum çok ciddi bir vaka ile karşı karşıya kalınmış olursa, hastaya mide yıkaması gibi işlemler yapılır.

Gıda Zehirlenmesi Geçiren Anne Emzirebilir Mi?

Gıda zehirlenmesi yaşayan annelerin vücuda aldığı toksin maddelerin bebeğe geçmeyeceği bilgisi vardır. Fakat yine de yirmi dört içerisinde bebeğinizi emzirmemeniz daha yararlı ve risksiz bir durum olacaktır.

Gıda zehirlenmelerinde insan vücudu çok su ve mineral kaybı yaşadığı için emziren annelerde de süt kaybı ya da sütlerinde azalma gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11