Sağılan Anne Sütü Isıtılır mı?

Isıtılan anne sütü tekrar ısıtılır mı? Oda sıcaklığındaki anne sütü ısıtılır mi? Sağılan anne sütü birleştirilir mi? Sağılan anne sütü kaç cc verilmeli?

Anne Bebek 30.09.2020, 21:27 09.12.2020, 23:35
Sağılan Anne Sütü Isıtılır mı?

Bir bebeğin gelişimi için oldukça önemli olan ve diğer sütlerden farklı olan anne sütü, belli bir süre çocuğu içilmesi için veriliyor. Fakat bazı annelerin sütleri az geldiği gibi, bazılarının da sütü fazla oluyor. Sütü fazla olan anneler ise, uygun koşullarda sütlerini saklamak ve daha sonra çocuğuna vermek için, sağıyorlar.

Sağma işlemini yaptıktan sonra ise, acıkmış olan çocuğuna içmesi için veriyorlar.

Fakat bazı annelerin fazla bilgisi olmadığı ve bilmeden yapmış olduğu şey ise, sağmış oldukları sütlerini çocuklarına vermek için ısıtıyor olmalarıdır.

Uzman hekimlerin vermiş olduğu bilgiye göre, fazla gelen anne sütünü çocuğuna tekrar içmesi için vereceği zaman ısıtmadan bu işlemi yapmasının gerekli olduğudur. Uzmanlar oda sıcaklığında ılıdıktan sonra ve ısıtma işlemi yapmadan çocuklarına, annelerin sütlerini biberon içerisinde vermelidir.

Sağılan Anne Sütü Hangi Kaplarda Saklanmalıdır?

  1. Anneler fazla gelen sütlerini çocuklarına vermek için sağmalı ve daha sonrasında uygun koşullarda ve kaplara koyduktan sonra, ısıtmadan çocuklarına içmeleri için vermelidir.
  2. Annelerin sütlerini nasıl saklamalı konusunda bilgi verelim.
  3. Anneler sütlerini koyacakları kapları özenli bir şekilde ve uzman kişilerin tavsiyesi ile tercih etmelidir.
  4. Tercih etmemesi gereken kaplardan bir tanesi ise, endokrin bozucu ve bisfenol-a ile yapılmış kaplar olmamalıdır.
  5. Anne sütünün saklama kapları 3 ve 7 rakamlı geri dönüşüm kapları olmamalıdır.
  6. Tercih etmeniz gereken kaplar ise, 5 rakamı ile belirtilmiş ve yumuşak olan kaplar olmalıdır. Bunların dışında yarı bulanık kapların olmasına dikkat ediniz.

Sağılan Anne Sütünün Saklanması Hakkında

Fazla gelen sütünüzü çocuğunuza daha sonra içmesi için vereceğiniz zaman, dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu önemli hususlardan bir tanesi ise, sütünüzü ne zaman sağdığı iseniz hangi tarihte sağdığınızı saklama kabınızın üzerine yazmanız ve saati ile beraber belirtmeniz olacaktır. Daha sonrasında ise, ısıtma yapmadan ve oda sıcaklığına geldikten sonra, çocuğunuzu içeceği sıcaklıkta vermeniz olacaktır.

Anne sütünün sağıldıktan sonra saklanması ise oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Saklama kapları temiz ve hijyenik olmalıdır. Süt haricinde daha önce başka bir şeyin içerisine koyulmamasına dikkat edilmelidir. Fazla gelen ve sağdığınız sütünüzü buzdolabına koyabileceğiniz gibi, dondurma işlemini de yapabilirsiniz.

Anne Sütünü Sağacaınız Pompa Nasıl Olmalıdır?

Fazla olan sütünüzü sağmak için kullanacağınız popma öyle sıradan bir popma olmamalıdır. Pompanızı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Piyasada hem kaliteli, hem de oldukça kalitesi süt popmaları bulunmaktadır. Siz ise iyi malzemeden yapılmış süt pompasını seçmeniz en uygun olandır. Tek pompa yerine iki tane pompa edinmenizin size sağlayacağı avantajlar olacaktır.

Bu avantajlardan bir tanesi zamandan kazanmanız, diğeri ise enerjiden tasarruf etmeniz olacaktır. Sağma işlemi yaparken daha fazla süt sağmış olacak ve aynı zamanda bu işlemi daha az enerji sağlayarak yapacaksınız. Kesinlikle kaliteli ve fiyatından kaçmadan iyi bir süt pompası kullanmanız gereklidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04