BDDK’dan kredi kartı asgari ödeme tutarı için yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), limiti 25 bin TL üzerinde bulunan kredi kartlarının asgari ödeme tutarında değişikliğe gitti.

Banka 10.06.2022, 19:20 İrem Durak
BDDK’dan kredi kartı asgari ödeme tutarı için yeni düzenleme

BDDK’dan kredi kartı asgari ödeme tutarı için yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), limiti 25 bin TL üzerinde bulunan kredi kartlarının asgari ödeme tutarında değişikliğe gitti. Tutar, dönem borcunun yüzde 20'sinden 40'ına yükseltildi.

Bu düzenlemeden önce dönem borcu 10 bin olan bir kişinin asgari ödeme tutarı 2 bin iken bu karar ile beraber 4 bine yükselmiş oldu.

Limiti 25 bin TL'nin altında kalan kredi kartları ise bu kararın dışında kaldı.

Söz konusu karta sahip olanların asgari ödeme tutarı olarak dönem borçlarının yüzde 20'sini ödemeye devam edebilecekleri belirtildi.

Bugünden itibaren alınacak olan tüketici kredilerinde vade sınırı 50 bin TL üzerindeki krediler için 24 ay, 100 bin TL'nin üzerinde olan krediler için ise 12 ay olarak belirtildi.

BDDK konut kredilerinde kredi değer oranının tutara göre değiştirilmesi, kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi gibi konularda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile SPK'dan açıklamalar

Dün akşam BDDK'nın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da birer açıklama yaptı.

Bakanlık gelire endeksli bir devlet iç borçlanma senedi ihraç edeceğini ve talep toplama işleminin 15 Haziran'da başlatılacağını duyurdu.

Senede dair ayrıntılar ise henüz belli değil.

SPK'nın açıklamasında "Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında; Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01