Kredi Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bankalar tarafından sunulan her kart için kaydolmak cazip gelse de, bir kredi kartı başvurusu yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kredi kartı alınmadan önce çok iyi bir araştırma yapılması önem taşır.

Banka 13.09.2023, 22:37 Mehmet Kurt
Kredi Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araştırma yaparken kredi kartı şirketinin yanı sıra belirli bir kartın hesap özellikleri, avantajları ve tüm ücretleri hakkında yapılması daha uygundur. Ayrıca, bir kredi kartının sorumluluğunu üstlenmeye mali açıdan hazır olunduğundan emin olunması gerekir. Çünkü kredi kartı sahiplenmek demek bütün kişisel verilerinizi, bütçe bilgilerin artık bankanın verisi olduğu anlamına gelir

Doğru şekilde kullanılırlarsa kredi kartları güçlü bir finansal araç olabilir. Bununla birlikte, birçok kişi kredi kartlarında hata yapar ve sonunda kredi kartı borcu olur, bu yüzden noktalı çizgiyi imzalamadan önce kişilerin kendilerine değerlendirme yapması yararlı olacaktır.

Neden Kredi Kartı?

Doğru bir yöntem olarak kredi kartına başvurulmasında hak verilecek tek bir sebep olduğu söylenebilir: Yatırım kanalı oluşturmak için bir kredi kartı açmak. Bu durumda, kredi kartını alacak kişinin sorumlu bir şekilde hareket etmesi tartışmasız bir şekilde yapılması gereken bir finansal hesaplamalardır. Bakiye her ay tam olarak ödenmeli ve başka türlü karşılanmayacak şeyler için kredi kartından uzak durulması gerekir. Kişisel bütçeye bağlı kalmaya devam etmek ve kredi alınan anapara ve faiz ödemesinden sonra bütçenin hala pozitif olması gerekir. Unutmamak gerekir, yeni bir çift ayakkabıyı parlak yeni kredi kartını koymak kolay olabilir, ancak sonunda bu parayı artı faizi geri ödenmesi gerekecektir.

Sahip olunan kredi kartı sayısını sınırlı olması gerekir. Başka bir kartın limitli olduğu için yeni bir kart alınıyorsa, yeni kredi kartını alınmamalı. Bunun yerine bir bütçe oluşturulmalı ve ödemesi yapılmalı

Faiz Oranları

Birçok kart yüzde sıfır bir başlangıç faiz oranı veya APR ile cezbedecektir. Bu, o zamanlar çok önemli görünse de, promosyon dönemi boyunca bakiyeyi ödenebilecek rakamda olduğuna emin olunması gerekir.  Aksi takdirde, muhtemelen daha yüksek olacak yeni faiz oranıyla kartından ödeme yapmak zorunda kalınabilir. Hatta yüzde 15-20'ye sıçrayabilir. Bir kart bir promosyon oranı sunsa bile, promosyon dönemi bittikten sonra faiz oranını araştırılması gerekir.

Daha düşük oranlara hak kazanmanın en iyi yolu, daha yüksek bir kredi puanına sahip olmaktır; bu, krediden çok fazla yararlanılmadığı ve ödemelerin zamanında yapıldığının anlamına gelir.

Kart Sayısını Sınırlamak

İdeal olarak, mağaza kredi kartları dahil olmak üzere toplamda yalnızca bir veya iki kredi kartına sahip olmak iyidir Bundan daha fazlasına ihtiyaç duymak kişisel bütçede bir problem olduğu anlamına gelir. Birden fazla kredi kartı varsa, bir anda tamamen borca boğulmuş bulmak çok kolaydır.

En güvenli uygulama, özellikle kredi kartlarını kullanmaya karar verildiyse, her ay tamamen ödeme yapılacak tek bir kredi kartına sahip olmaktır.

Ücretler ve cezalar

Bir kredi kartı düzenleyicisinin kredi sahiplerinden para kazanması için hiçbir yol sıkıntısı yoktur. Genel ücretler, bakiye transferleri ve nakit avanslar gibi işlemlerin veya kredi limitiniz artırmayı veya telefonla ödeme yapmayı istemeyi içerir. Faturayı geç ödenmesi veya kredi limitinin aşılması durumunda da ceza bedelleri vardır

Makul ücretleri olan kartları aramakta fayda var Örneğin, bakiye transferlerinde, en az 12 ay boyunca işlem ücreti ve% 0 faiz içermeyen teklifleri bakılabilir.

Hiçbir kredi kartı eşit değildir. Bankadan Borç alınması gerekiyorsa önce durum hakkında kafa yorulması ve hangi sebep için alınacağı hangi kredi türünün uygun olduğuna karar verilmesi gerekir

8 farklı kredi kartı çeşidi ve müşterisi vardır hangisi olunduğuna karar verebilmek için ne kadar krediye ihtiyaç duyduğu ve ne zaman kredinin ne zaman ödenebilir olduğunu hesaplamak gerekir

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14