Taşıt Kredisi Nasıl Başvuru Yapılır

Taşıt kredisi kullanmak isteyen kişiler iki farklı seçenek kullanabilmektedir. Şöyle ki ikinci ve sıfır taşıtlar için kredi farklılığı bulunmaktadır. Kredi çekmek isteyen kişiler önce satın alacakları arabalarını belirledikten sonra bankaya başvurmalıdır. Arabanızı belirledikten sonra ise kredi çekerken banka sizden peşinat isteyecektir. İsteyeceği peşinat ise arabanın fiyatına göre değişmektedir. Daha doğrusu bankalar 50.000 TL altı taşıtlar için %30, 50.000 TL üstü taşıtlar için ise %50 peşinat istemektedirler.

Banka 15.08.2022, 13:12 Mehmet Kurt
Taşıt Kredisi Nasıl Başvuru Yapılır

Başka bilmeniz gereken en önemli hususlardan bir tanesi ise yine aynı şekilde bankadan bankaya farklılık gösteren durum ise ikinci el araçlarda olan durumdur. Bu farklılık ise ikinci el araç almak isteyen kişi taşıt kredisine başvuru yapmadan önce satın alacağı taşıtın yaşını bilmesi gerekmelidir. Aynı zamanda motosiklet ve taşıt kredileri için de kredi vermemektedirler.

Konut kredisinde geçerli olan ipotek durumu taşıt kredisi başvuru yaparkende vardır. Yani taşıt kredisinde ise rehin olayı aynı durumu gös termektedir. Taşıt kredisi çekmek isteyen kişi bankaya borcunu bitirmeden aracının rehini kalmamaktadır. Bundan dolay ödemelerinizi aksatmamanız, düzenli ve tam ödemelisiniz. Fakat taşıt kredisi başvurusu yaptıktan sonra onay aldığınızda kredinize ulaştığınız zaman aracınızı satın aldıktan sonra bazı bankalar rehin koymamaktadır.

Taşıt kredisi en hızlı işlem görülen kredi türüdür. Kişinin evrakları tam ve kredi almaya onay verilmiş ise hemen aynı gün içerisinde çıkabilmektedir. Aynı gün işleminiz onaylanmasa bile en geç 2 ila 3 iş günü içerisinde krediniz banka tarafından onaylabilir.

Taşıt Kredisi Çekmek için Gerekli Evraklar

Taşıt kredisi almak isteyen kişiler bankadan bankaya değişmek üzere belirli evraklar istenmektedir. Taşıt kredisi başvuru yapan kişiler istenilen evrakları tamamlamak zorundadır. Evraklar tamamlandıktan sonra ekspertiz süreci başlar, ekspertiz aracın fiyatını belirledikten sonra banka onay vermesiyle kişiye banka kredisini vermektedir. Taşıt kredisi çekmek isteyen kişiden banka tarafından genellikle istenilen evraklar belirlidir. Bunlar;

  • Başvuru formu
  • Şahsınıza ait kimlik fotokopiniz
  • Gelir belgeniz
  • Bankanın sizden talep ettiği belgeler
  • İş sahibi olan kişilerden bağlı oldukları kuruluştan üye belge fotokopisi
  • Başvuru yapan kişisinin ikamet ettiği adrese ait güncel olarak 2 ay içerisinde gelmiş olduğu herhangi bir fatura.
  • İkinci el araç satın almak istiyorsa aracın ruhsatı ve noterden alınmış tasdikli satış onayı

Banka tarafından  istenilen bu belgeleri eksiksiz yerine getirdikten sonra bankaya teslim etmenizle beraber banka sizi işleme alır. İşlem sonucu olumlu çıkarsa aynı gün içerisine kredinize ulaşabilirsiniz. Bankalar genellikle işlem süreçleri içerisinde dikkat ettikleri hususlar gelir durumunuz, kredi notunuz ve borç hareketinize göre belirlenebilmektedir.

Taşıt Kredisi En üst ve En alt Kullanma Tutarı

Taşıt kredisinde limit konut kredisinde olduğu gibidir. Çekmek istediğiniz alt ve üst limit yoktur. Almak istediğiniz taşıtın ikinci el veya sıfır olması kredi limitini belirleyebilir. Aynı şekilde gelir durumunuz, geçmişte almış olduğunuz kredi borcunuzun olup olmadığı ve kredi notunuz limitinizi belirleyebilir.

Taşıt Kredi Başvurusu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Taşıt kredisi başvurusu yapmak isteyen kişiler öncelikle düşü faizli bankayı seçmelidirler. Çünkü bankadan bankaya faiz oranları farklılık gösterdiğinden dolayı sizin ödeme planı ve bütçenize kolaylık sağlayabilecektir. Güncel banka borcunuz varsa bankaya giderek yapılandırma yapmalısınız. Çünkü güncel borcunuz olacağından taşıt kredisi çekmek istediğiniz banka size kredi vermeyebilir. Ama çekmiş olduğunuz krediyi yapılandırırsanız tekrar kredi çekebilirsiniz. Kredi çekerken bütçenize uygun ödeme planı yaparsanız sonraki çekmek istediğiniz kredilerde banka tarafından zorluk çekmeyebilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12