Motorlu Hasta Yatağı Avantajları

Motorlu Hasta Yatağı Avantajları

Dünya 07.02.2022, 15:40 Sponsorlu icerik
Motorlu Hasta Yatağı Avantajları

Motorlu hasta yatağı, yataklarda rahatlık ve konfor sunan özelliklerin başında gelir. Hasta yatağı alırken, modeli, teknik özellikleri son derece önem taşır. Kişinin fiziksel özelliklerine uygun olan hasta yataklarının alınması tercih edilir. Kilolu hastalar ile çocuk ve bebekler için alınacak hasta yatakları farklı özellikler içerir. Hasta yatağı alırken kişinin yaşı ve geçirdiği rahatsızlık da önem taşımaktadır.

Ameliyat sonrası uzun süre dinlenecek olan hastalar için alınacak yataklar, uygun özellikler içermelidir. Hasta yataklarının manuel ya da otomatik çalışma prensipleri bulunur. Otomatik çalışan motorlu hasta yatakları her zaman için çok daha avantajlı yatak çeşitleridir. Kişinin yatağı yardımsız şekilde hareket ettirmesi söz konusudur.

Konfor Sunan Hasta Yatakları

Hasta yataklarında konfor sunan modellerin tercih edilmesi önerilir. Kişinin yemek yeme, televizyon izleme gibi aktivitelerini yardımsız şekilde gerçekleştirmeleri son derece önem taşır. Bu sayede çok daha mutlu ve huzurlu olması söz konusudur. Hastaların kendi işlerini yapabilmeleri, yataklardaki el kumandası yardımı ile olur.

Hasta yataklarında otomatik özellik taşıyan teknolojiler, farklı türlere ayrılır. İki, üç ve dört motorlu hasta yataklarının yanı sıra asansörlü hasta yatakları da bulunur. Asansörlü hasta yatakları, yatağın yukarı kaldırılmasının gerekli olduğu durumlarda kullanılır. Motorlu hasta yataklarında ise baş, boyun, sırt ve ayak kısımlarının hareket ettirilmesi kumanda yardımı ile olacaktır. Hastalara konfor sağlayan otomatik çalışma sistemine sahip olan yataklar, biraz daha yüksek fiyatlı yataklardır. Ekonomik bir çözüm olarak da hasta yatağı kiralama hizmetleri tercih edilmektedir.

Kiralık Hasta Yatakları

Hastaya konfor sunma özelliği ile öne çıkan otomatik hasta yataklarının kiralanması da söz konusudur. Kiralık hasta yatakları satın alınan hasta yataklarına nazaran çok daha uygun fiyatlıdır. Kiralık hasta yataklarının kurumsal firmalardan temin edilmesi önerilir. Kurumsal firmalar, hasta yataklarının her türlü bakımını en ince ayrıntısına kadar yapan işletmelerdir.

Kiralama öncesinde yapılan bakım ve temizlik hizmeti, kiralama sonrasında da yapılır. Sağlıklı ve hijyen usullerine uygun şekilde yapılan temizlikler son derece önem taşıyan unsurlardır. Kurumsal firmalar kiralık hasta yataklarının kurulumunu da yerinde yapan işletmelerdir. İşi biten hasta yataklarının firma tarafından iadesinin alınması, evlerde yer darlığını önleyecektir.

İleri Yaştaki Hastalara Yönelik Yataklar

İleri yaştaki hastalar için önerilecek hasta yatakları, havalı yataklardır. Havalı hasta yataklarının en önemli özelliği, cilt sağlığına sunduğu katkılardır. Yaşlı hastaların incelen cilt yapılarına uygun ortopedik ve sağlıklı yatakların seçilmesi önerilir. Hasta yataklarında hava aldıran özellikler, cilt sağlığı için son derece önem taşır. Havalı hasta yatakları temel olarak iki türe ayrılır.

Boru tipi ve baklava tipi hasta yatakları şeklinde. Boru ve baklava tipli hasta yataklarının içlerinden geçen hava kanalları, cilt sağlığı için oldukça önem taşır. Cilde serinlik sunan hasta yatakları, uzun süre yatan hastalar için cilt yaralarının açılmasını önleyecektir. İleri yaş hastaları için önerilen bu yataklar aynı zamanda felçli hastalar için de önerilir. Pozisyon veren havalı yataklar, hastaların cildinde yatak yaralarının açılmasını engelleyecektir.

Tasarımda Şıklığın Önemi

Hastaya moral sunan unsurlar, iyileşmeyi de hızlandırır. Kısa sürede hastalığın atlatılması, hastanın huzurlu ve mutlu olması ile yakından ilgilidir. Hastanın kullandığı eşyalar da bu konuda oldukça büyük etkilere sahiptir. Hastanın önceden yattığı kendi yatağına benzer modellerde hasta yatağı seçmesi önerilir.

Bu sayede hasta kendini evinde yatıyormuş gibi hissederek, kısa sürede hastalığını atlatır. Hastaya konfor sunan hasta yataklarında şık yatak karyola tasarımlarını da görmek mümkündür. Karyolaların ahşap olması, sıcak bir hava katan unsurlardır. Son dönemlerde hasta yataklarında ahşap tasarımlara olan ilgi son derece fazladır. Ev tipi, hastane tipi yataklarda bu türlü modeller de öne çıkar.

Hasta Yataklarının Rahat Kullanımı

Hasta yataklarının rahat hareket ettirilmesi de son derece önem taşır. Hastalık sadece yatan kişi için değil, aynı zamanda bakan kişi için de zor süreçlerden biridir. Hasta yataklarında rahat kullanım sağlamaya yönelik üç yüz altmış derece dönen tekerlek sistemleri son derece önem taşır. Hasta yataklarının rahat hareket ettirilmesi, fazla güç kullanmadan yürütülmesi önemli unsurlardandır. Hasta yataklarının sabitleme özelliği de fren sistemi ile söz konusudur.

Hasta yataklarının otomatik fren sistemi sayesinde bulunduğu yerde hareket etmeden durması, emniyet göstergesidir. Hasta yataklarının bir kısmında serum ve tuvalet aparatlarının takılması da gerekebilir. Ameliyattan yeni çıkmış hastaların ayağa kalkması son derece güçtür. Bu gibi durumlarda gereken aparatların yatağa monte edilmesi gerekir. Kaliteli bir hasta yatağı rahat kullanım sağlayan ve dayanıklı malzemelerden yapılmış olmalıdır. Paslanmaz malzeme kullanımı hasta yataklarının kullanım süresi ile yakından ilgilidir.

Hasta Yataklarında Ortopedik Sünger Kullanımı

Hasta yataklarında karyola şıklığı ve fonksiyonellik kadar, ortopedik sünger kullanımı da önem taşıyan unsurların başında gelir. Ortopedik sünger kullanımı sayesinde hastalar, iskelet ve kas ağrıları yaşamazlar. Uzun süre yatak istirahati gereken hastalar için sağlıklı sünger tasarımlarının tercih edilmesi gerekir. Cilt sağlığı için terletmez süngerler ile omurga sağlığına olumlu yönde hizmet eden tasarımların tercih edilmesi gerekir.

Hasta Yataklarında Kurumsal Firma Tercihi

Hasta yatağı alırken kurumsal firmaların tercih edilmesi neden önem taşır? Bu firmalar, yatakları satışa sunmadan önce kalite kontrol aşamalarını test ederler. Farklı modellerde hasta yataklarının yerinde kurulum ve bakım hizmeti söz konusudur. Uzun süreli kullanım esaslarına göre imal edilmiştir.

Kaynak: https://www.hurriyetmedikal.com

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11