Sadece Aşı Olarak Milyoner Oldu

ABD'nin Michigan eyaletinde aşı karşıtlarının önüne geçmek adına düzenlemiş oldukları çekilişin sonucunda bir kadın milyoner oldu.

Dünya 26.08.2021, 15:11 İrem Durak
Sadece Aşı Olarak Milyoner Oldu

Sadece Aşı Olarak Milyoner Oldu

ABD'nin Michigan eyaletinde aşı karşıtlarının önüne geçmek adına düzenlemiş oldukları çekilişin sonucunda bir kadın milyoner oldu. Bunun dışında birçok öğrenciye üniversite bursları sağlandı ve söz konusu çekilişin sonucu olarak da aşılanan bireylerin sayısı büyük ölçüde yükseldi.

Dünyayı etkisi altına alan pandeminin kurtuluş yollarından biri olan aşılama için devletler hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan aşının sağlayacağı koruma oranını öteki yandan da aşı olmadığında neler olabileceğini belirten yetkililer, birtakım aşı olmaya teşvik çalışmalarıyla da gündeme gelmeye devam ediyor.

Şu andaysa yine bu tür bir gelişme ile karşınızdayız. Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletinde yapılan bir çekiliş, birçok kişiye birbirinden çeşitli ödül kazandırdı. Kazananların almış oldukları ödüllerin arasında üniversite bursu ve nakit para da yer alıyor.

Çekilişe katılan bir kadın milyoner oldu:

En az 1 doz aşısını yaptıran herkese açık olan söz konusu çekilişe katılanlardan biri olan Christine Duval, çekilişten tam 2 milyon dolar (yaklaşık 16 milyon 800 TL) kazandı. Korona virüs ve aşılar konusunda halkı bilinçlendirmeyi görev edinmiş olan Michigan’ı Koruyun adlı komisyon, bu para ödülü dışında bazı gençleri de üniversite bursuyla ödüllendirdi.

Duval, bu parayla tüm hayallerini gerçekleştirebileceğini, çocuklarının üniversite masraflarını karşılayabileceğini söyledi. Bunun yanında paranın bir kısmını akıl sağlığı hizmetlerini desteklemek amacıyla bağışlayacağını da belirtti.

“2 milyon dolar kimden çıktı da Duval’e gitti?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Söz konusu piyango tarzı çekiliş toplamda -nakit ve burs karışık olmak üzere- 5 milyon dolar civarında ödül içeriyordu. Michigan’a verilen federal koronavirüs yardımının bir kısmıyla bu çekilişin maliyeti karşılandı.

Çekiliş kapsamında yetişkinlere para ödülü verildiğini söyledik. 12-17 yaş aralığındaki gençlere ise 55 bin dolarlık 9 adet 4 yıllık üniversite bursundan birini kazanma şansı sunuldu. Michigan valisinin söylediklerine çekiliş sadece aşı olanlara yaramadı. Normalde aşağı yönde hareket eden Michigan aşılanma grafiğinde, temmuz ayı boyunca sürekli artış görüldü. Ayın ilk haftasında 28 bin 770 olan aşılanma sayısı ayın son haftasında 41 bin 150’ye çıktı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:40
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:51
Yatsı 21:21