Yavru Kedi Annesinden Ne Zaman Ayrılmalıdır?

Yavru kedinin annesinden ne zaman ayrılacağı ile ilgili evcil hayvan sahiplerinin merak ettiği konu son zamanlarda ön plana çıkmaktadır.

Kedi 26.05.2021, 19:45 İrem Durak
Yavru Kedi Annesinden Ne Zaman Ayrılmalıdır?

Yavru Kedi Annesinden Ne Zaman Ayrılmalıdır?

Yavru kedinin annesinden ne zaman ayrılacağı ile ilgili evcil hayvan sahiplerinin merak ettiği konu son zamanlarda ön plana çıkmaktadır. Kedi sahiplenen ve kısırlaştırmayıp evlerinde yavruları ile barındırmak isteyen evcil hayvan sahipleri, yavrularının anneleri ile olan bağlantısını hangi tarihte kesmeleri gerektiği ile ilgili soruyu merak etmektedirler. Peki yavru kedi annesinden ne zaman ayrılmalıdır?

Köpeklerin tam tersine rahatlıklarına daha düşkün hayvanlardan biri olarak bilinen kediler, birçok bireyin sahiplenmek istediği özel hayvanlardan bir tanesi olarak görülür. Narinlikleri, rahatlıkları bir de çekici olmaları ile herkesin gönlünde taht kurmayı başaran kedilerin sahiplenilmesi de birlikte birçok çeşitli hususu ortaya çıkarmaktadır.

Barınma, tuvalet, sağlık, mama, aşı şeklinde birçok konuda onların sorumluluklarını üstlenmekte olan evcil hayvan sahipleri, kedileri için neredeyse bütün zorluklara katlanmaları adına çaba göstermektedirler. Özellikle kedilere düşkünlükleri bulunan kimseler için bu durum daha da büyük önem arz eden bir nokta olarak ön plana çıkmaktadır.

Kedilerin tuvalet gereksinimlerinin ne biçimde giderileceği, mamalarının kalitesi, veteriner hekimlerin önerileri ve kontrolleri söz konusuyken uzun bir koşuşturmaya sahip olan kedi dostlarımız için çeşitli hususları dikkate alarak sahiplenmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde bir heves uğruna kedi dostlarımızı incitmemeli ve onları gerektiği biçimde barındırmalıyız.

Yavru Kediler ve Annelerinin Ayrılık Zamanı

Kedilerimizin doğumdan önce, doğum sırasında ya da sonrasında gereksinimleri ne şekilde olabileceği gibi dikkat etmemiz gereken noktalar da elbette yer almaktadır. Kedi sahiplerinin ise bu konular ile ilgili olarak merak ettikleri noktalardan bir tanesi ön plana çıkmaktadır. Yavru kedi annesinden ne zaman ayrılmalıdır ile ilgili konular sahiplerinden soru işaretlerinden biri olarak bilinir.

Peki yavru kedilerin annelerinden ayrılma süreçleri ne zaman başlayacaktır, bunu sizler için derledik. Toplum tarafından bilinen süre olarak 2 ay şeklindeki bir zaman biçiliyor olsa bile veteriner hekimlerin büyük birçoğunun görüşü ise bu zamanın 3 ay olduğu şeklinde görünmektedir. 2 aylık yavru kediler, yine de her durumda annelerinin yanında olmak istemektedirler. Aksi takdirde olası ayrılık durumlarında güven sorunu yaşayabilmektedirler.

2 ay gibi bir sürenin ardından ayrılık yaşamakta olan yavru kedilerin geri kalan hayatlarında problemler ortaya çıkabilir. Bunlardan bir kısmı güven, saygı, şefkat eksikliği gibi noktalar olarak ön plana çıkmaktadır. Normal standartlarda annelerin sütü 20 günün ardından azalmaya başlasa bile yavru kediler yine de annelerinden ayrılmak istemeyebilirler.

Yavaş yavaş katı yemeklere geçmeye başlamakta olan yavru kediler yine de nefeslerini annelerinin yanında almak istemeleri oldukça normal bir durum olarak görülmektedir. 2 ay gibi bir süreç içerisinde çeşitli sorumlulukları elde ettiklerini görüyor olsanız bile yavru kedilerin bir süre daha annelerinin sevgi ve merhametine muhtaç durumları olduğunu izlemeniz mümkün olmaktadır.

Yavru kedi annesinden hangi tarihte ayrılmalıdır sorusuna biraz da olsun cevap vermeye çalıştık. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi 2 aylık süreç bittiğinde 3.aya geçildiği zaman yavru kedilerimizde bir bağımsızlık isteği görmeniz mümkün olmaktadır. Artık yavru kediler, annelerinden sevgilerini almış bir biçimde ayrı uyuyabilir ve ayrı yemek yiyebilirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03