28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından alınmış olan bir kararla 2003 senesinden bu yana her sene 28 Nisan’da kutlanmaktadır.

Dünya 28.04.2021, 17:15 İrem Durak
28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından alınmış olan bir kararla 2003 senesinden bu yana her sene 28 Nisan’da kutlanmaktadır. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü ile ilgili merak edilenler haberimizde…

İş sağlığı ve güvenliği konusunun ne derecede önemli olduğu ve bu konuda vatandaşların bilinçlendirilmesi için dikkat çekilen bugünde, farkındalık için çeşitli etkinlikler yapılıyor. 2020 senesinde ortaya çıkan COVID-19 salgını ile ilgili işçilerin sağlıkları konusuna da değinildi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), bu sene 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği günün temasını “Krizleri öngörün, hazırlanın ve bunlara müdahale edin – Dayanıklı İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemlerine Yatırım Yapın” şeklinde belirledi. 28 Nisan’da çeşitli aktivitelere farkındalık yaratılmaya çalışılmış olan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nde; iş ölümleri, yaralanmalar ve COVID-19 için sağlık önlemleri konularına dikkat çekilmekte.

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Nedir?

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından meslek hastalıkları ile iş kazalarının önüne geçilmesi için, 2003 senesinden bu yana her sene 28 Nisan’da farklı bir tema ile kutlanmaktadır. Her sene, yaklaşık 3 milyon çalışan iş kazası ve işle alakalı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmekte, 374 milyon çalışan iş kazası geçirmektedir.

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü (World Day for Safety and Health at Work 2021), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından alınmış olan bir kararla, meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi için, 2003 senesinden bu yana 28 Nisan’da her sene farklı bir tema ile kutlanmaktadır. ILO bu sene 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği günün temasını “Krizleri öngörün, hazırlanın ve bunlara müdahale edin – Dayanıklı İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemlerine Yatırım Yapın” şeklinde belirledi.

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü 2021, 2006 İş Sağlığı ve Güvenliği Sözleşmesinin Teşvik Çerçevesinde (No. 187) belirtilmiş olduğu üzere bir İSG sisteminin etmenlerinden faydalanmaya odaklanmaktadır. Dünya günü ile ilgili raporda, mevcut krizin iş sağlığı hizmetleri de dahil olmak üzere bu İSG sistemlerini hem ulusal olacak düzeyde hem de teşebbüs düzeyinde güçlendirme yapılmasının önemini ne derecede gösterdiğini incelemektedir.

ILO, işyerinde COVID-19’un yayılmasının yavaşlatılması ve engellenmesinde hem bölgesel hem de ülke örneklerinden faydalanarak, dirençli İSG sistemleri yaratmanın ve bunlara yatırım yapmanın ehemmiyeti konusunda farkındalık yaratmak ve diyaloğu teşvik etmek adına bu fırsatı değerlendirecektir.

DÜNYA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GÜNÜ MESAJLARI

“İş Güvenliği ilkesi ile yaşa, zor günler yaşama” Tüm emekçilerin 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun.

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Kutlu Olsun. Kazasız, güvenli, sağlıklı nice günlerimiz olsun.

Önce sağlık… 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Kutlu Olsun…

“Güvenlik önlemlerini almadan işe başlama!” 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun.

Hiçbir iş güvenliksiz yapılacak kadar acil değildir, olmamalıdır.28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Kutlu Olsun.

Emek veren, üretim yapan herkes bir değerdir. Önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın sağlığıdır. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun!

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği sektörünün gelişmesine katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve çalışanlarının 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun!

Dünya genelinde iş kazalarının olmaması ve iş güvenliği tedbirlerinin sürekli artması temennisiyle… 28 Nisan Dünya İş sağlığı ve güvenliği günü kutlu olsun.

Tüm dünyada iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sunan çalışanların 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun!

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği sektörünün gelişmesine katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve çalışanlarının 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kutlu olsun!

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18