Elektrikli otomobil için %10 ilave gümrük vergisi geldi

Resmi Gazete'de yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı açıklandı. Açıklanan göre ülkemize ithal edilen bazı elektrikli otomobillerde, yüzde 10 ilave gümrük vergisi gerçekleştirilecek.

Otomobil 28.07.2022, 17:38 İrem Durak
Elektrikli otomobil için %10 ilave gümrük vergisi geldi

Elektrikli otomobil için %10 ilave gümrük vergisi geldi

Resmi Gazete'de yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı açıklandı. Açıklanan göre ülkemize ithal edilen bazı elektrikli otomobillerde, yüzde 10 ilave gümrük vergisi gerçekleştirilecek. Fakat bazı elektrikli otomobiller bu vergiden muaf tutulacak.

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısında yer alan bir Cumhurbaşkanı Kararı ile ithalatta uygulanan gümrük vergisi uygulamalarında değişiklik gerçekleştirildi. Bu karar önemli çünkü 5902 sayılı karara göre Türkiye'ye getirilen bazı sıfır model elektrikli otomobillerde gümrük vergisi gerçekleştirilmeyecek. Bazı ülkelerden gelenlerde ise yüzde 10 gümrük vergisi getirilecek.

Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkeleri, Güney Kore, Bosna Hersek, Malezya, Singapur, Kosova, İran ve Venezuela'dan ithal edilmiş olan sıfır model elektrikli otomobillerde ilave gümrük vergisi uygulanmayacak. Bununla beraber; Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamında yer alan ülkeler ile öteki ülkelerden ithal edilen elektrikli otomobillerdeki gümrük vergisi ise yüzde 10 olarak uygulanacak.

Bazı elektrikli otomobillerin fiyatı yükselecek

Daha önceki dönemlerde, elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulanmıyordu. Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararla, bu durum değişmiş oldu. GTS ülkeleri ile diğer ülkelerden ithal edilen elektrikli otomobiller, artık yüzde 10 ek vergilendirme ile ülkemize giriş yapmış olacaklar.

Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle:

Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamında yer alan ülkeler şöyle:

•             ABD

•             Japonya

•             Rusya

•             Yeni Zelanda

•             Beyaz Rusya

•             Avustralya

•             Kanada

Resmi Gazete'deki 5902 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35