Kuran’ı Kerim’de Geçen Erkek İsimleri Neler?

Kuran-ı Kerim'de geçen erkek isimleri neler sorusu sürekli sorulan ve merak edilen bir sorudur. Geçen erkek isimlerini şu şekilde sıralamak mümkün; Adem: İlk yaratılan insan olarak Kuran'da yer alan bir isimdir. Temiz insan anlamına geliyor. Günümüz de pek çok kişi tarafından bu isim kullanılıyor ve kullanılmaya da devam edecek. Ahmet: Saf suresinin 6. Ayetinde yer alıyor. Ahmet ismi, övgüye layık olan insan manasına geliyor.

Özel Haber 13.03.2022, 22:55 13.03.2022, 23:05 Mehmet Kurt
Kuran’ı Kerim’de Geçen Erkek İsimleri Neler?

    Azim: Şiddetli, kuvvetli, derecesi yüksek olan manalarını taşıyor. Ahlas: Temiz yürekli olan kişi, iyi kimseler manasına geliyor. Araf: Usuller, adetler, cennet ve cehennem arasında kalan bölgeye verilen isimdir. Aynı zamanda erkek isimlerinde de kullanılır. Akif: ibadet etmek manasına geliyor. Ahad: ihlas süresinde geçen Ahad ismi, tek olan manasına geliyor.

B Harfi İle Başlayan Ve Kuran’ı Kerim’de Geçen Erkek İsimleri

Kuran’ı Kerim’de geçen erkek isimleri neler sorusu bu şekilde cevap buluyor. Kuran’ı Kerim’de geçen pek çok erkek ismi vardır. Bunların hepsinin anlamı oldukça güzel ve manidardır.

  • Baki: Baki Allah'ın isimlerinden bir tanesidir. Sürekli, daim olan anlamına geliyor.
  • Beyda: Kurak bir yer manasına geliyor.
  • Berk: Sağlam olan, dayanıklı kimse, kuran' da yer alan isimlerden bir tanesidir. Günümüzde de kullanımı oldukça yaygındır.
  • Batın: Allah'ın 99 isminden yalnızca bir tanesidir. Biricik ve tek anlamına geliyor.
  • Berka: şimşek, kuzey Afrika'da yer alan bir şehir manalarını taşıyor.
  • Bükre - Bukra: Erken, sabah vakti ve sabah anlamlarına geliyor.

C Harfi Ile Başlayan Erkek İsimleri

   Kuran'ı Kerim'de geçen erkek isimleri neler sorusu merak edilen bir sorudur. Alfabenin hemen hemen her harfinde erkek ismi bulunuyor. C harfi ile başlayan erkek isimleri şu şekilde sıralanabilir; Cemil: Yusuf Süresinde yer alan Cemil, Allah'ın 99 isminden bir tanesidir. Güzel ve hoş anlamlarına geliyor. Cabbar: Kuran' da yer alan Cabbar ismi, güçlü kuvvetli, kudret sahibi anlamına geliyor. Celil: Rahman süresinde geçen bir isimdir. Allah’ın isimlerinden bir tanesidir. Yüce, ulu anlamlarına geliyor. Cudi: Bu isim cömert anlamına geliyor. Hud suresinde geçen bir isimdir.

D Harfi İle Başlayan Erkek İsimleri

   Dehri: insan süresinde bulunan Dehri ismi, çok bilen kişi anlamına geliyor. Dafi: Engeli ortadan kaldırma manasına gelen bir isimdir. Diyar: Hem kız ismi olarak kullanılıyor hem de erkek ismi olarak kullanılıyor. Diyar, kuran' da birçok sürede geçen bir isimdir.

E Harfi İle Başlayan Erkek İsimleri

E harfi İle başlayan erkek isimler şu şekildedir;

  • Ekmel: En eksiksiz olan, en uygun olan anlamına geliyor.
  • Ebrar: İyi, dindar, söyledikleri yalansız olmayan manalarını taşıyor.
  • Emin: Emniyette olan, korkusuz, cesur manalarına geliyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03