Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs 17 şehre sıçradı, vaka sayısı toplamda 128'e yükseldi

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından gerçekleştirmiş olduğu paylaşım ile mutasyonlu koronavirüs ile alakalı olarak son durumu paylaştı.

Sağlık 29.01.2021, 21:47 İrem Durak
Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs 17 şehre sıçradı, vaka sayısı toplamda 128'e yükseldi

Son Dakika: Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs 17 şehre sıçradı, vaka sayısı toplamda 128'e yükseldi

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından gerçekleştirmiş olduğu paylaşım ile mutasyonlu koronavirüs ile alakalı olarak son durumu paylaştı. Koca, "Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128'e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü." İfadelerine yer verdi. Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs 17 şehre sıçradı, vaka sayısı toplamda 128'e yükseldi.

Bugün koronavirüs ile alakalı olarak son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mutasyon ile alakalı olumsuz gelişmeler bulunuyor. Ancak onu da aşacağımıza inanmaktayım" ifadelerine yer verdi. Erdoğan'ın yapmış olduğu bu açıklamadan sonra mutasyonlu koronavirüs bulaşan kişi sayısı da merak konusu olmuştu. Türkiye'de mutasyonlu koronavirüs 17 şehre sıçradı, vaka sayısı toplamda 128'e yükseldi.

"Mutasyonlu Virüs Tespit Edilen Vatandaş Sayısı 128'e Yükseldi"

Konu ile alakalı olarak sosyal medya hesabından gerçekleştirmiş olduğu açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa'daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128'e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü" ifadelerini kullandı.

Şimdilik Aşı Çalışmalarını Etkilememektedir

Açıklamalarını sürdüren Bakan Koca, "Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak" ifadelerine yer verdi.

"Kontrol Etmek Elimizde"

Vaka sayılarını kontrol etmenin vatandaşların elinde olduğunu belirten Bakan Koca, "Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız" şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01