18 Yaşından Küçükler Uçağa Tek Başına Binebilir Mi?

18 yaşından küçüklerin uçağa tek başına binip binemeyeceğine dair detaylı bir haber hazırladık.

Seyahat 19.08.2020, 09:11
18 Yaşından Küçükler Uçağa Tek Başına Binebilir Mi?

18 yaşından küçük reşit olmayan çocuklar önceleri ebeveynlerinden biri ya da herhangi bir refakatçi olmadan seyahat edememekteydi. Ancak yeni yapılan düzenleme ile beraber 18 yaş altı yolcuların seyahat edebilmeleri özgürlüğü geldi. Ancak yine de bazı havayolu şirketlerinin bu çocuklar için özel durumları bulunabiliyor.

18 yaş altı olan çocuklar farklı kategorilere ayrılıyor ve uçaklarda gerekirse personel atanıyor. Ek ücret de talep edilebiliyor. İşte 18 yaşından küçükler uçağa tek binebilir mi sorusunun cevabı.

18 Yaş Altı Çocuklar İçin Seyahat Rehberi

Yolcunun 18 yaşından küçük olması durumunda bilet rezervasyonları sırasında bildirilmesinde fayda vardır. Bazı sistemler bileti almadan önce onay gerektirmekte ve çocukların 3 yaş altı kategorisinde bulunması durumunda da şu kategorilerde tahsis edilme durumları bulunmaktadır:

Bebek ise;

-Yolcu 18 yaş altı olarak 0-2 yaş grubu içerisinde ise yetişkin gözleminde seyahat edebilmektedir. Bilet fiyatından %90-100 indirim kullanılması durumunda da çocuk için ayrı bir koltuk verilmemekte ve refakatçinin kucağında seyahat etmesi gerekmektedir.

-Bir yetişkinin kucağında yalnız bir bebek seyahat edebilmektedir.

-Havayolu şirketleri refakatçinin yanında bulunan koltuğun ayırtılması konusunda zorunlu değildir ve dolayısıyla daha az indirimli uçaklarla daha fazla konfor sağlanabilmektedir.

Refakatli 2 ile 12 yaş arasında çocuk ise;

-Kabinde çocuk için sunulan hizmet için havayolları bazen puzzle, çocuk boyama kitabı gibi eğitici şeyleri sunabilmektedir. Uzun mesafe yolculuklarda da çizgi film izleme imkanı sunulabilir.

Refakatsiz 2 ile 12 yaş arası çocuk yolcu ise;

-Refakatsiz şekilde yolculuk yapan çocuk yolcu için havayolu şirketi onayı gerekmektedir. Ek ücret ve çeşitli onaylar gerekebilmektedir. Ek ücretin istenmesi ise başka bir uçuş görevlisi için olmaktadır.

-Rezervasyonun yapıldığı sırada refakatçilerin telefon ve adres gibi bilgileri alınmaktadır.

-Aktarmalı uçuşlar mümkün olmakta ve çalışan refakat etmektedir.

Genç 12 ile 18 yaş arası tek ya da refakatçi ile seyahat eden yolcular;

-Tek başına seyahat etmek isteyen bu yaş kategorisinde yer alan yolcular için bazı havayolu şirketleri bagajın teslim edilmesinde yardım, aktarmalı uçuşta yardım vb. gibi yardımlar sunmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36